HartVoorBurkina

Contractering aanbieders hulp bij het huishouden per 1 januari 2014

Foto van auteur

Cliënten houden de hulp bij het huishouden van de leveranciers die ze op dit moment hebben, terwijl nieuwe cliënten voortaan nog meer keuze hebben uit verschillende leveranciers. Dit is het resultaat van de nieuwe aanbesteding voor hulp bij het huishouden. Per 1 januari 2014 gaat de gemeente Kampen nieuwe overeenkomsten aan met zeven aanbieders van hulp bij het huishouden. Naast de vijf vertrouwde gezichten (Thuiszorg Service Nederland (TSN), Zorgkompas, IJsselheem, De Nieuwe Zorg Thuis en Vérian) zijn er twee nieuwe leveranciers bijgekomen: Beter Thuis Wonen en Curadomi.

De gemeente is in augustus 2013 met een nieuwe aanbesteding gestart, omdat per 1 januari 2014 de contracten met de huidige vijf leveranciers aflopen. Hierbij is gekozen voor een pragmatische oplossing waarbij minimaal de huidige aanbieders in de gelegenheid zijn gesteld om mee te doen aan de procedure. Ook kregen nieuwe leveranciers de mogelijkheid zich aan te melden, waarbij ze moesten voldoen aan bepaalde toelatingscriteria. De gemeente heeft van zeven leveranciers inschrijvingen ontvangen, die allen compleet en volledig waren.

Wethouder Lidi Kievit: “Ik ben blij met het resultaat van de aanbesteding. De huidige aanbieders blijven, waardoor er voor onze cliënten niets verandert. Doordat er twee nieuwe aanbieders bij zijn gekomen is de keuzevrijheid voor gebruikers groter geworden”.

De overeenkomsten met deze zeven aanbieders gelden voor één jaar en kunnen drie keer met een jaar worden verlengd. Hierdoor is onze flexibiliteit groot. Dit is nodig gelet op alle veranderingen in het sociale domein.

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: