dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsControle hondenbelasting..

Controle hondenbelasting..

-

 

244De gemeente Kampen gaat de komende maanden controleren op het houden van honden. De controle wordt uitgevoerd door medewerkers van Stadstoezicht. De controleurs beschikken over een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs.
Doel van de controle is na te gaan of houders van honden de verplichte hondenbelasting betalen. Om te controleren of iedere houder van één of meerdere honden hondenbelasting betaalt, wordt ieder jaar een deel van de gemeente Kampen huis-aan-huis gecontroleerd. Dit jaar controleren wij alle adressen in IJsselmuiden. Daarnaast houden we steekproeven in de rest van de gemeente. Als één of meer niet geregistreerde honden worden aangetroffen, dan wordt dit gemeld bij de heffingsambtenaar. Het niet doen van aangifte kan leiden tot een boete.
Op dit moment bedraagt de belasting € 84,70 voor iedere gehouden hond.
Hondenbelasting is een algemene belasting. De opbrengst van de hondenbelasting vloeit in de algemene middelen. Voorzieningen voor honden als hondentoiletten, hondendolterreinen en afvalbakken met opruimzakjes worden uit de algemene middelen bekostigd.
Tijdens de hondencontrole vraagt de controleur u om de hondenpenning(en) te tonen.
Bij verlies van een hondenpenning moet u een nieuwe penning aanvragen. Het aanvraagformulier voor een nieuwe penning kunt u downloaden via het Digitaal Loket of kunt u telefonisch opvragen. De hondenpenning wordt verstrekt tegen kostprijs (tarief 2013: € 14,55).

Gerelateerde berichten

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen