Cool2BFit start met zesde groep

Foto van auteur

Cool2BFit start dit najaar met de 6e groep voor 8 tot 13 jaar en hopelijk zo snel mogelijk een tweede groep voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Met Cool2BFit werkt het hele gezin op een sportieve en positieve manier aan een gezonde leefstijl. Veel bewegen, professionele begeleiding en een positieve sfeer zorgt ervoor dat Cool2BFit in de gemeente Kampen gemiddeld een 7,8 als eindcijfer krijgt.

Bij Cool2BFit ga je als gezin een intensief traject in. Samen met een sportinstructeur van Sportservice Kampen gaan de kinderen wekelijks sporten. Ouders en kinderen krijgen begeleiding bij het maken van gezonde en bewuste keuzes. Om zo samen de gehele leefstijl van het gezin aan te pakken.

Nieuw bij de volgende groep is dat ambulante gezinsbegeleiding erbij betrokken kan worden.  Hoe krijg je alles in het gezin op de rit? Hoe zorg je ervoor dat ouders naast hun werk ook de kinderen op tijd bij de sportvereniging krijgen en daarbij nog een gezonde maaltijd op tafel? Ouders die daar hulp bij kunnen gebruiken, krijgen dat bij Cool2BFit ook aangeboden.

Kinderen gaan wekelijks sporten onder begeleiding, maar gaan daarnaast ook op zoek naar een sport. Ze maken een sportkeuzetest en worden dan begeleidt naar de sportvereniging. www.heelkampenbeweegt.nl is daarvoor een mooi platform om te bekijken wat er in de gemeente Kampen allemaal aangeboden wordt.

Het doel van Cool2BFit is niet afvallen, maar je hele levensstijl aanpassen. Uit de evaluaties van kinderen en ouders blijkt dat er na afloop van het traject veel meer water gedronken wordt, bewustere keuzes gemaakt worden en het gezin meer en met veel plezier beweegt.

Wil je meer informatie over het programma, kijk op www.cool2bfit.nl of neem dan contact op met Wendy Stortelder van Praktijk voor Kinderfysiotherapie Kampen: wendy@kinderfysiokampen.nl of bel naar 038-3320041.

Om goed deel te nemen aan dit programma is de beheersing van de Nederlandse taal geen vereiste, maar wel zeer wenselijk.

Cool2BFit is al sinds 2018 een samenwerking tussen Gemeente Kampen, Praktijk voor Kinderfysiotherapie Kampen, Sportservice Kampen, Diëtistenpraktijk van Asselt, Dietist Ilze Duijn, Zie Jou en GoedZorg Fysiotherapie.

HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: