Crisisopvang vluchtelingen in sporthal De Reeve rustig verlopen

De gemeente Kampen kijkt met een goed gevoel terug op de crisisopvang van vluchtelingen in sporthal De Reeve. Vanmiddag  verlieten de in totaal 131 vluchtelingen Kampen weer. Zij worden nu tijdelijk opgevangen in de gemeente Neder-Betuwe.

Donderdag 29 oktober arriveerde de groep in Kampen waar zij 72 uur opgevangen werden in sporthal De Reeve. Vrijdag 30 oktober deed het COA een klemmend beroep op de gemeente om de opvang te verlengen met 24 uur. Het college van B&W heeft besloten hier gehoor aan te geven. De verlenging van de opvang met 24 uur heeft geen gevolgen gehad voor de gebruikers van de Reeve. De sporthal is volgens planning morgen vanaf 12.00 uur weer beschikbaar voor alle gebruikers.

Burgemeester Koelewijn: “Dankzij de inzet van vrijwilligers, de spontane hulpacties van inwoners en instellingen en het goed functioneren van onze gemeentelijke crisisorganisatie is de opvang goed en rustig verlopen. Ook het begrip van de omwonenden en gebruikers van De Reeve heeft daar aan bijgedragen. Ik ben iedereen daar bijzonder erkentelijk voor. De groep vluchtelingen die in De Reeve verbleef was erg dankbaar voor de warme ontvangst die zij in onze gemeente ontvingen. De vluchtelingen hebben even bij ons op adem kunnen komen. Hopelijk kunnen zij op korte termijn terecht op een meer permanente opvanglocatie.”

Tijdens de opvang zijn er geheel belangeloos verschillende activiteiten georganiseerd voor de vluchtelingen door diverse inwoners en instellingen. Zo werd er onder meer dansles geven aan de kinderen, kon men een tochtje per koets door de binnenstad van Kampen maken en werd gezorgd voor muziek en dans in De Reeve.

De omwonenden zijn vanmiddag per brief geïnformeerd over het verloop van de crisisopvang en bedankt voor hun begrip.