zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegioCrisisorganisatie Veiligheidsregio IJsselland in het Groen

Crisisorganisatie Veiligheidsregio IJsselland in het Groen

-

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland heeft recentelijk groene voorrangsvoertuigen met blauw-witte striping in gebruik genomen. Deze voertuigen worden bestuurd door officieren van dienst Bevolkingszorg en Communicatie, die tijdens piketweken 24/7 beschikbaar zijn voor de crisisorganisatie.

De officieren van dienst spelen een cruciale rol in het opvangen en verzorgen van mensen tijdens (brand)incidenten, rampen of crises. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie aan het publiek en de pers. Tijdens hun piketdienst kunnen ze, indien nodig, gebruik maken van zwaailicht en sirene om snel naar de plaats van het incident te rijden.

De groene voertuigen dragen bij aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de crisisorganisatie, volgens Hoofd Bevolkingszorg Lizette Tijink. Ze benadrukt dat groen de landelijke huisstijl is van de crisisorganisaties van de 25 veiligheidsregio’s, waardoor ze beter opvallen. In de toekomst zullen ook andere voertuigen, zoals de mobiele commando unit en dienstauto’s van informatiemanagers, worden vergroend.

Veiligheidsregio IJsselland coördineert bij GRIP-incidenten, waar een gecoördineerde aanpak van hulpdiensten vereist is. Alle betrokkenen binnen de crisisorganisatie worden regelmatig getraind om effectieve samenwerking te waarborgen bij deze situaties.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen