Storm deert schoolvoetbaltoernooi niet

Na verplaatsing naar de KHC-hal vrolijk en sportief spel

sportteams Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi KampenHet jaarlijkse Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van de basisschool zou op het Cruyff Court  in Brunnepe gehouden worden. De slechte weersvoorspellingen noopte de organisatie een sporthal te zoeken die ze gelukkig vonden bij KHC op Sportpark De Venen. De kinderen scheelden het niets en ze streden volop om in deze stadsfinale als winnaar uit de bus te komen. Deze gaat door naar de regionale kwartfinale op 8 april in Heerenveen. Een grote uitdaging.

Het schoolstraatvoetbaltoernooi plus bijbehorende voorrondes werd georganiseerd door Stichting Welzijn in Kampen samen met de Johan Cruyff Foundation. Elk team was herkenbaar aan de eigen T-shirts die in kleur uiteenliepen van zacht groen en neutraal wit tot fel oranje. Ook had elk team een eigen mascotte, zoals bijvoorbeeld een grote knuffelbeer, die dan meteen kon troosten bij verlies. Alle informatie en regels waren vooraf duidelijk in een programmaboekje verspreid.

sporters Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi KampenOm de regels draaide het voor een belangrijk deel. Sportiviteit en samenspel zijn onlosmakelijk verbonden aan de eerste missie van de Johan Cruyff Foundation, te weten de jeugd in beweging te brengen via sport en spel. Hiertoe zijn in het hele land zo’n 180 Cruyff Courts, moderne trapveldjes als het ware, aangelegd waar kinderen in hun buurt een veilige plek vinden om te spelen en te sporten. In Kampen ligt er een Cruyff Court aan de Dorpstraat in Brunnepe. In vervolg op de Johan Cruyff Foundation is er ook een Johan Cruyff Foundation Community opgericht met als doel jongeren te binden aan hun Cruyff Court en hun wijk. In dit programma leren jongeren tussen de 14 en 21 jaar zelfstandig evenementen te organiseren en alles wat daarbij komt kijken. Deze jongeren droegen in de sporthal van HKC een roze sweater en waren deels stagiaires van bijvoorbeeld de opleiding Maatschappelijke Dienstverlening. De zwarte sweaters waren voor de organisatie en ook wethouder Meijering trok er één aan. Als wethouder van Sport opende hij het toernooi en floot de eerste wedstrijd. Zijn toespraak hield hij kort en kwam neer op een aanmoediging om ervoor te gaan in dit toernooi!

startsein Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi KampenHet was even omschakelen om een straatvoetbaltoernooi binnen in een sporthal te houden maar de organisatie had daar goed op ingespeeld. Hiermee vervielen wel diverse activiteiten om de kinderen tussen de wedstrijden te vermaken. De suikerspinmachine kon niet draaien om een grote schoonmaakbeurt van de HKC-kantine te voorkomen. Je kon echter nog steeds bij houden wie het hardst kon schieten en ook de racesimulator was populair. Beneden in de sporthal was het een kabaal van fanatieke sporters en familie en vrienden die kwamen aanmoedigen. Bij de meiden wonnen de Voetbalchickies (Groenling en Wonderwijs) en bij de jongens wonnen de Gangsters (Vizier, Groenling en Rehoboth IJsselmuiden). Deze stadskampioenen kregen een wisselbeker en worden op 8 april op het Cruyff Court in Heerenveen  (om 14u30 aan de Ds. Kingweg 6) welkom geheten voor de regionale finales. Stichting Welzijn in Kampen draagt de organisatie nu over.

Chickies Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi KampenDe Respect Award ging bij de meiden naar de Wondergirls van basisschool Wonderwijs en bij de jongens naar de Gangsters uit ’s Heerenbroek van de Prinses Julianaschool. Hierbij wordt beoordeeld op een hand geven, aanmoediging, grof spel, schelden en respect. Met de drukte en het kabaal in de sporthal leek de storm zich naar binnen verplaatst te hebben. Dat was echter het resultaat van een geslaagd en gezellig Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi. De winnaars wordt veel succes gewenst in Heerenveen. In het licht van de achterliggende gedachte van de Johan Cruyff Foundation waren de winnaars van de Respect Award misschien wel de grootste kampioenen.

Eben Haëzer Cruyff Court 6 vs. 6 voetbaltoernooi Kampen
Op internet is veel informatie te vinden over de sportieve activiteiten en organisaties.
Klik aan:
Stichting Welzijn Kampen (voorheen Jongerenwerk)
Cruyff Court
Cruyff Court 6 vs 6 kampioenschap
Johan Cruyff Foundation
Johan Cruyff Foundation Community

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*