zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsD66 hekelt geld en grondzucht gemeenten Wouter Koolmees naar IJsseldelta op Valentijnsdag

D66 hekelt geld en grondzucht gemeenten Wouter Koolmees naar IJsseldelta op Valentijnsdag

-

D66Wouter Koolmees, lid van de Tweede Kamer voor D66, maakt op Valentijnsdag een tour door de IJsseldelta. Hij zal dan de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hattem aandoen. Koolmees staat bekend als de architect van de Lente- en Herfstakkoorden, waarmee Nederland weer op de koers kwam van vooruitgang en financiële stabiliteit. In elke gemeente neemt hij namens ‘de burger’ een rekening  in ontvangst voor de excessieve grondaankopen die gemeenten in het verleden hebben gepleegd. Op de markt van Hattem zal hij samen met de lijsttrekkers van de drie gemeenten een potje Monopoly IJsseldelta spelen. Een groot monopoliespel voert hen langs diverse, miljoenen slurpende hoofdpijndossiers uit de regio.

Met deze ludieke campagne-actie hekelt D66 de zucht naar geld en grond die de meeste gemeenten nu duur is komen te staan. Inwoners van Kampen, Zwolle en Hattem zijn hierdoor ongemerkt flink armer geworden. Om herhaling te voorkomen en de pijn te verzachten is volgens D66 betere samenwerking nodig op het gebied van woningbouw en grondpolitiek.

Kampen
Koolmees begint zijn tour vrijdag in Kampen. Via de Hanzelijn komt hij om exact 11.24 uur aan bij de kale vlakte van het Stationskwartier bij Station Kampen Zuid. Hier neemt hij de eerste rekening voor de burger in ontvangst. Vervolgens gaat hij per feestelijk versierde D66-bus langs het bypass-traject en het geplande dorp Reeve (exit-risico € 37 miljoen) naar de Kamper binnenstad. Op de plantage wordt er dan tussen 12.00 en 12.45 uur geflyerd en Valentijns ballonnen uitgereikt. Omstanders kunnen van de gelegenheid gebruik maken om even een ‘selfie’ te maken met de ‘Mr. Cash’ van D66. Na een korte lunch in de Majesteit gaat het gezelschap vervolgens rond half twee naar Zwolle.

Zwolle
Om 14.00 uur komt Koolmees en zijn gezelschap aan bij Winkelcentrum Stadshagen. Hier wordt opnieuw een rekening uitgereikt voor de inwoners van deze gigantische nieuwbouwwijk, die het elk met duizenden euro’s minder moeten doen om hun wijk netjes en met behoud van kwaliteit te laten afbouwen. Vervolgens wordt onder de noemer ‘Hart voor Stadshagen’ geflyerd, worden Valentijns ballonnen uitgereikt en kunnen omstanders tot 15.00 uur wederom ‘een selfie maken met Mr. Cash’.

Hattem
Om 15.15 uur komt Koolmees aan op het pijnlijk lege bedrijventerrein H2O te Hattemerbroek. Hier ontvangt hij de laatste rekening. Om 16.00 uur start vervolgens het ludieke, levensgrote Monopoly IJsseldelta op de knusse markt van Hattem. Samen met de D66-lijsttrekkers Jan van der Heeden (Hattem), Jan Brink (Zwolle) en Pascal Jacobs (Kampen) kruipt hij in de huid van de projectontwikkelaar in de jacht naar grond, woningen en bedrijfskavels. Het spel wordt ter plekke afgesloten met een klein politiek café (tussen 17.00 en 18.00 uur).

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen