zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekD66 Kampen presenteert programma op nieuwe site

D66 Kampen presenteert programma op nieuwe site

-

Vrijdag 24 januari heeft D66 Kampen met trots de nieuwe website gelanceerd. Gelijktijdig is daarop het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd.

De verkiezingen zijn niet de aanleiding, maar wel een goed moment om een nieuwe site te lanceren. Hierdoor wordt alle informatie over D66 Kampen niet alleen op de computer of laptop, maar ook op mobiel of tablet goed en overzichtelijk weergegeven: de kandidaten op de lijst, de vergaderplanning van de fractie en actuele berichten over waar de fractie mee bezig is.

Het verkiezingsprogramma is in zijn geheel (als pdf) te dowloaden; daarnaast is op de site een prominente plaats ingeruimd voor een aantal van de belangrijkste standpunten uit dit programma.

Open en transparant bestuur

Rode draad daarin: alleen samen kunnen we zorgen dat Kampen groener, duurzamer en sterker wordt. Dat vraagt van de gemeente een open en transparante houding. D66 wil publieke en online beschikbaarheid van alle informatie die voor de burgers van Kampen relevant is, meer ruimte voor initiatieven van burgers en rechtstreekse invloed door invoering van een referendum.

Economie

Hét item voor de komende jaren is uiteraard de economie. De gemeente kan een belangrijke rol spelen bij het aanjagen van ondernemersinitiatieven. Dat kan onder meer door investeren in (al dan niet watergebonden) toerisme, door het stimuleren van duurzame innovaties en door meer kansen te bieden aan zzp’ers en startende ondernemers.

Ook de binnenstad zou aantrekkelijker gemaakt moeten worden, waarbij soepeler regelgeving gewenst is, en waar ook een centrummanager goede diensten zou kunnen bewijzen.

Onderwijs en jongeren

D66 is dé onderwijspartij, en hoewel de grote lijnen landelijk worden bepaald, kan ook lokaal het nodige gebeuren om de kwaliteit van het onderwijs te versterken, en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te bevorderen. Voorschoolse educatie, brede scholen, en een lokale SER zijn punten waar D66 zich de komende tijd sterk voor maakt. Uiteraard niet alleen óver, maar ook mét jongeren.

!cid_image001_png@01CF1843

Zorg en welzijn

Het sociaal-liberale karakter van D66 bepaalt ook de inzet bij zorg en welzijn: er gaat veel veranderen door de decentralisatie, maar het schept ook kansen. Bijvoorbeeld om niet de indicatie, maar het probleem van een burger centraal te stellen. Wie hulpt vraagt, moet recht hebben op een second opinion. En waar fouten worden gemaakt, moet iemand een beroep kunnen doen op een goede klachtenregeling of in tweede instantie op een lokale ombudsman.

Wie meer wil weten over deze en de andere D66-thema’s, kan alle informatie vinden op www.d66kampen.nl. Via de site of de Facebookpagina is iedereen ook welkom om een reactie te geven of met een van de kandidaten de dialoog aan te gaan.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen