Dag van de echtscheiding 12 september.

scheiding

Uit elkaar met respect voor elkaar. Ouder zijn en ouder blijven ook na de scheiding.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFas) was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’.
Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De datum van de Dag van de Scheiding is dan ook niet voor niets gekozen. Vanaf 2010 wordt op of rondom deze datum waarop de eerste scheiding plaatsvond de Dag van de Scheiding georganiseerd.
Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding op vrijdag 12 september 2014 plaats.
Ook in de gemeente Kampen is op 12 september aandacht voor de dag van de scheiding http://www.dagvandescheiding.nl/

Het CJG Kampen organiseert in verband met de dag van de echtscheiding op donderdagavond 11 september een voorlichtingsavond voor leerkrachten, huisartsen en overige professionals over scheiding en ouderschap.

Het CJG Kampen biedt in samenwerking met mr. Annelies Grosscurt, advocaat&mediator een maandelijks echtscheidingspreekuur aan. Dit spreekuur richt zich op alle inwoners van de gemeente Kampen die vragen hebben over scheiden en ouderschap. Zowel praktische , maatschappelijke als ook juridische vragen kunnen worden gesteld.
Ik ben boos op mijn (ex)partner, maar hoe voorkom ik dat de kinderen daar de dupe van worden? Hoe/ wanneer vertellen wij het de kinderen? Hoe moet het met het huis? Hoe stellen we een goede omgangsregeling op, etc.

Het gesprek is vertrouwelijk en bedoeld om inzicht te geven in wat de betrokken partijen (in het bijzonder de eventueel betrokken kinderen) te wachten staat bij een echtscheiding. Wanneer tijdens het spreekuur blijkt dat er meer of andere hulp nodig is, krijgt men tijdens het gesprek informatie over de mogelijkheden. Tevens is er informatie materiaal over scheiding en alimentatie en/of een overzicht van advocatenkantoren op het gebied van het familierecht in de gemeente Kampen verkrijgbaar.

Waar: Centrum Jeugd en gezin Kampen
Wanneer: Iedere 1e woensdagochtend van de maand van 09.00-11.00 uur.
Aanmelden: Via telefoon, aan de balie of per mail CJG Kampen (www.cjgkampen.nl)
Een gesprek is alleen op afspraak (dit kan uiterlijk tot 12.00 uur de dinsdag
voorafgaand aan het spreekuur).
Kosten: Gratis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*