Dag van de Rijkdom

Nieuw initiatief tot bewustwording van hebben, geven en delen

In het derde weekend van oktober wordt de internationale Dag van de Armoede in Kampen omgezet in de Dag van de Rijkdom. Op initiatief van bewonerscommissie Geert van Wou aan ’t roer bundelen een aantal partijen hun Kamper Krachten. Als tegenhanger van de Wereldarmoededag wordt op deze dag ons getoond wat we wél hebben en kunnen geven of delen. De dag wil veel positieve reuring in Kampen brengen.

kleedjesmarkt Onderdijks
Kleedjesmarkt

In Nederland en ook in Kampen neemt de armoede toe. Toch heb je altijd wel iets om te delen. De initiatiefnemers van de Dag van de Rijkdom wil ons hiervan bewust maken. De organiserende partijen hebben allemaal eerder initiatieven opgezet in het kader van Kamper Kracht. In die rubriek op deze website zijn ze allemaal terug te vinden. Vrijdagavond 16 oktober wordt er in de binnenstad een programma georganiseerd met muziek, voetbal en ander vermaak. Burgemeester Koelewijn en wethouder Spaan zijn uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Zaterdag 17 oktober vinden er op drie locaties in Brunnepe activiteiten plaats om meer contact tussen organisaties en bewonersgroepen te leggen. Ook wordt er gestreefd naar meer kennis over de mogelijkheden die er zijn bij vragen over armoede, moeilijke thuissituaties of andere obstakels in het leven.

De volgende organisaties hebben het heft in handen genomen om een heel positieve dag te organiseren:
• Bewonerscommissie Geert van Wou aan ’t roer
• Weggeefschuur
• eeTze
• gemeente Kampen
• wijkvereniging Reyersdam
• Stichting LeMKa
• Stichting Present
• Stichting Welzijn in Kampen

Weggeefschuur
Weggeefschuur

Tussen 13u00 en 17u00 zullen op zaterdag 17 oktober de volgende activiteiten worden georganiseerd op drie locaties:
• In wijkcentrum Reyersdam (Reijersdijk 2) organiseert Geert van Wou aan ’t roer een kleedjesmarkt. Kinderen kunnen zich hiervoor nu al inschrijven per e-mail via gvwstraat@hotmail.com. Daarnaast is er een Repair Café, een Klussendienst en zijn er activiteiten voor jongeren. Informatiekraampjes van maatschappelijke organisaties en de gemeente Kampen verstrekken informatie.
• De Weggeefschuur (Noordweg 146-2) is deze middag geopend. Iedereen die hiermee nog niet bekend is, kan vrijblijvend een kijkje komen nemen. Mensen kunnen hier winkelen met een dichte portemonnee.
• Bij LeMKa (Noordweg 129) wordt een bruidsmodeshow gehouden. Dit is de officiële opening van de Trouwschuur, een onderdeel van de Weggeefschuur waar mensen tegen betaling van stoomkosten een trouwjurk, avondjurk, (trouw)kostuum of kinderfeestkleding kunnen huren.

Het motto van deze dag weerspiegelt de insteek en het streven van de Dag van de Rijkdom:

Probeer in plaats van vallen & opstaan eens staan & opvallen!
speeltuin Geert van Woustraat

Zie ook:
Initiatieven Kamper Kracht
Volg Geert van Wou aan ’t roer op Facebook


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*