Danny Vera brengt Americana naar ‘t Ukien

Danny Vera is ‘hot’. Al enige jaren zijn Vera en zijn band de huisband van Voetbal International, rondom het WK zijn zij vast onderdeel van het programma VI Oranje en ook is hij te zien bij Tour du Jour. Maar op zaterdag 15 november komt hij naar Kampen voor een optreden in cultureel podium ’t Ukien.

Danny Vera (door Ruud Baan)
fotograaf Ruud Baan

Danny Vera is muzikant en singer-songwriter. Hij kreeg muziek met de paplepel ingegoten door zijn vader, die eind jaren ’60 muzikant was in de band ‘The New Black & White’. Danny Vera maakt Americana en wordt geïnspireerd door artiesten als Johnny Cash, Roy Orbison, Elvis Presley en Chris Isaak. De basis van zijn nummers zijn een man en zijn gitaar en hebben invloeden van de jaren ’50 en ’60. In 2003 verscheen zijn eerste album, For the Light in Your Eyes. De single “My Confession” (2003) behaalde de eerste plaats in de Turkse hitparade. Zijn nieuwste album is ‘Distant Rumble’, uitgebracht in november 2013 onder platenlabel Excelsior Recordings. Danny Vera over het album: “Dit is de plaat die ik altijd al in mijn hoofd had.” Danny weet hoe hij zich muzikaal moet presteren, zijn authentieke stemgeluid en feeling voor de Amerikaanse taal zorgt voor een catchy en unieke sound.

De deuren van ’t Ukien openen op zaterdag 15 november om 20:30 uur. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 8,- bij Blue Music, De Fantast of via de website van ‘t Ukien. Indien nog verkrijgbaar, kost een kaartje op de avond zelf € 12,50 aan de deur. Meer informatie over dit concert en de rest van het programma is te vinden op ukien.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*