Dansen op live muziek met Bigband Drift

Dansen op livemuziek!

IJsselmuiden – ’t Danshuus en Bigband Drift organiseren op zaterdag 19 maart in het zalencentrum de Vinkenhorst in IJsselmuiden een concert met de mogelijkheid om daarbij te dansen.

Met medewerking van zangers Jeffrey van der Molen, Vera Carolince, Jenneke Bok, Geert Broeren en verschillende dansers van ’t Danshuus, waaronder Odette Gorter, belooft het een bijzondere avond te worden. De Bigband speelt Latin, Salsa, Merenque, Cha cha cha, Swing en verschillende popklassiekers in een avondvullend programma.

Alleen luisteren mag, maar meedansen is dus ook mogelijk! Zalencentrum de Vinkenhorst ligt aan de Burgemeester van Engelenweg 100 in IJsselmuiden, de entree is € 10,- en het concert begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via bigbanddrift.nl.

In de afgelopen Coronaperiode is de culturele- en horecasector hard getroffen. De Bigband heeft geen enkel concert kunnen geven en repeteren kon in de afgelopen periode vaak ook niet. Wel waren er digitale ontmoetingen, maar die waren weinig inspirerend. Nu de Coronamaatregelen sinds kort nagenoeg allemaal van tafel zijn, is er hard gewerkt om weer snel het podium te kunnen betreden.

Ook de Dansschool ’t Danshuus probeert uit het Coronadal te klimmen. Lang gesloten en slechts sporadisch open betekende niet of nauwelijks omzet. Ook bleven veel leerlingen weg door de beperkingen die de pandemie met zich meebracht. Om de wereld te laten weten dat er weer van alles wordt georganiseerd is deze dans/concertavond opgezet samen dus met Bigband Drift uit de Noordoostpolder. Een grote happening als een soort heropening van het dansseizoen.

Beide organisaties hebben het moeilijk gehad en kunnen door samen te werken elkaar versterken. Met het bij elkaar brengen van de twee werelden van muziek en dans worden nieuwe ontmoetingen mogelijk gemaakt tussen dansers en liefhebbers van Bigbandmuziek. Het belooft een echt muzikaal dansfeest te worden waarbij de Bigband latin-classics als Sonando en Soul Bossa Nova speelt, maar ook Swingnummers als Fly me to the moon en populaire hits als Valerie en The Power of love, welke bovendien in verassende arrangementen worden uitgevoerd. Livemuziek gespeeld door een 22-koppige bigband, is absoluut een belevenis!

Het concert op 19 maart wordt mogelijk gemaakt door het Heropeningsfonds van de gemeente Kampen.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.