De Bikkels van Kampen zoeken naar geld!

De Bikkels van Kampen, een drumband voor mensen met een verstandelijke beperking is een crowdfundingsactie gestart op de website “voor de kunst”. In 2018 is de bijzondere drumband opgericht door het Kamper Jachthoornkorps en na maanden oefenen zijn de muzikanten nu klaar om de straat op te gaan. Een eerste avondvullend optreden staat gepland in oktober en daar is geld voor nodig.

Muziek heeft een positief effect op de verbindingen tussen de verschillende gebieden in de hersenen en iedereen heeft baat bij muziek maken, dit geldt ook mensen met een verstandelijke beperking. Van deze groep is eveneens bekend dat zij vaak te maken hebben met isolement en eenzaamheid. Samen muziek maken biedt structuur, troost, dagbesteding en zingeving. Daarom is het zo belangrijk dat de Bikkels bestaan!

Veel fondsen steunen het initiatief en ook bedrijven willen bijdragen maar er is nog altijd een tekort van € 5.000 euro. Instrumenten zijn duur en de Bikkels hebben ook echte uniformen nodig. Reden dus om steun te vragen van de Kamper bevolking via een crowdfundingsactie. Voor niets gaat de zon op want donateurs kunnen ook om een tegenprestatie vragen. Voor € 100 euro mogen gulle gevers een kijkje nemen achter de schermen bij een repetitie van de Bikkels. “Het is altijd leuk bij ons” vertelt Bikkel van het eerste uur Rene Diender, “ik hoop echt dat iedereen ons zal steunen.”

Burgemeester Koelewijn is in ieder geval trots op de Bikkels, zo laat hij weten via een filmpje op de crowdfundingspagina.

Klik op: https://www.voordekunst.nl/projecten/9104-steun-de-bikkels om de bikkels te steunen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*