De Gouden Buur van Overijssel woont in Kampen

Anne van Dijk uit Kampen is gekozen tot beste gouden buur van Overijjsel. Anne woont in het gebouw IJsselstaete aan de Omloop in Kampen. Betty Radstok, lid van de Vereniging van eigenaars stuurde ons het volgende verslag van de verkiezing:

“Als je als buren besluit om op een vroege zaterdagmorgen even bij elkaar te komen, dan moet er iets bijzonders aan de hand zijn. Iets wat geen alledaagse gebeurtenis is.
Wat is het geval…. Vandaag was het weer Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop buren gezellig samenkomen en ze iets goeds doen voor elkaar.

Elk jaar worden door Nextdoor tijdens Burendag Gouden Buur Awards uitgereikt. Je kon daar tot 8 september iemand voor nomineren. Nooit eerder ontving de organisatie zoveel inspirerende en hartverwarmende nominaties: 1.097 om precies te zijn! Iedereen die een buur heeft genomineerd, kreeg een digitale Gouden Buur Award om uit te printen voor hun Gouden Buur. Daarnaast staan vandaag 12 Gouden Buren extra in het zonnetje. Voor elke provincie één. Deze bijzondere buren zijn door de jury geselecteerd omdat zij een uitzonderlijke bijdrage leveren aan het welzijn van de buurt.

Ik zal u niet langer in spanning houden. Voor Overijssel heeft de jury daarvoor niemand minder dan onze Anne van Dijk gekozen. Dat zal niemand verbazen, behalve Anne zelf waarschijnlijk. Een hartelijk applaus voor Anne!

Onze ingezonden nominatie luidde als volgt:

Ons appartementengebouw telt 12 appartementen en 4 bijbehorende huizen. Anne van Dijk is voor alle medebewoners steun en toeverlaat op het gebied van technische aangelegenheden. Hij gaat het dak op om afgewaaide dakpannen op hun plaats te leggen, onderzoekt een lekkende dakgoot, zoekt uit hoe we collectief op elektriciteit kunnen besparen, verwijdert onkruid in de tuin, snoeit de heg, onderzoekt de mogelijkheid voor aanleg van laadpalen voor elektrische auto’s, enz. enz. Los van dit alles is geen moeite hem te veel als een medebewoner een individueel beroep op hem doet. Als we als buren deze man zouden missen, moeten we voor alles wat hij doet iemand laten komen. Al met al is deze Anne voor ons dus beslist de Gouden Buur!

Beste Anne, beste Gouden Buur…. Jij bent er altijd voor ons. Wij zijn er nu even voor jou! Laat deze nominatie een teken van waardering en dankbaarheid zijn voor alles wat je voor ons doet! (Uitreiking Award).

En natuurlijk geen Award zonder bloemen….. een waardebon….. en een stukje werkkleding. De organisatie vroeg ons niet naar je maat maar ik vrees dat die te klein is uitgevallen. Maar whatever!


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.