Het college heeft de heer B.J. Regterschot benoemd als voorzitter van de Wmo-adviesraad per 1 januari 2014. Op 29 januari 2014 installeert wethouder Lidi Kievit hem tijdens de vergadering van de Wmo-adviesraad.
Vanuit zijn gezinssituatie is de heer Regterschot bekend met de zorg voor mensen met een beperking. Sinds een aantal jaren is hij ook beroepsmatig actief voor deze doelgroep. De heer Regterschot volgt de heer Foekens op, die wegens persoonlijke omstandigheden deze functie neer moest leggen.
De heer Regterschot wil op korte termijn kennismaken met de clusters om van hen te horen wat er speelt. Daarna wil hij, samen met alle leden, zo snel mogelijk aan de slag met de komende veranderingen in het sociale domein, waarbij gemeenten per 1 januari 2015 taken van het Rijk overgedragen krijgen op het gebied van zorg, jeugd en werk.
Nadat de vacature ontstond, werd de Wmo-adviesraad om namen van kandidaten gevraagd en is een advertentie in de Brug geplaatst. Vijf kandidaten reageerden op deze oproep. De sollicitatiecommissie was unaniem in de voordracht van de heer Regterschot. In de commissie waren (naast wethouder Kievit, een teammanager en een beleidsmedewerker van de gemeente Kampen) ook de waarnemend voorzitter en de secretaris van de Wmo-adviesraad vertegenwoordigd.
Wmo-adviesraad
De Wmo-adviesraad geeft het gemeentebestuur gevraagd, maar ook ongevraagd advies over allerlei zaken binnen het sociaal domein. Ook komt zij op voor de belangen van burgers. De Wmo-adviesraad wordt ondersteund door een aantal clusters, waarvan de leden bestaan uit mensen die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de doelgroep: óf doordat men zelf tot de doelgroep behoort, óf een van de belangenbehartigers is óf een familielid is van iemand die bekend is met de doelgroep.
De Wmo-adviesraad bestaat tot nu toe uit twaalf afgevaardigden vanuit de clusters jeugd, ouderen, mensen met een beperking, vrijwilligers, mantelzorgers, geestelijke gezondheidszorgcliënten en dak- en thuislozen. Tegelijk met de oproep voor een nieuwe voorzitter, werd een oproep gedaan voor leden voor het nieuwe cluster Participatie (voorheen de cliëntenraad Sociale Zaken) en het cluster Jeugd dat twee vacatures had. Dit leverde in totaal 26 nieuwe clusterleden op. Volgende week vergaderen beide clusters voor het eerst en zullen zij twee personen afvaardigen voor de Wmo-adviesraad. Daarmee komt het aantal leden op veertien die, samen met de onafhankelijk voorzitter, de Wmo-adviesraad vormen.