De IJsselkogge in drie (luister)verhalen (audio)

Met de berging van de IJsselkogge voegt Kampen een nieuw hoofdstuk toe aan haar levendige geschiedenis. Maar wat staat er in dat hoofdstuk geschreven? Hoe zag de wereld er toen uit en welke rol speelde de Kogge? Waar werd het schip gebouwd en wat maakte het mee?

Luisterverhaal in drie delen
Verhalenvertellers Reyer van ’t Hul en Kees Hardeman vertellen het verhaal van de IJsselkogge in een serie van drie afleveringen. Luister mee, stap aan boord en ga mee op een reis door de geschiedenis.

Deel 1: Kampen en haar Kogges, groots in de middeleeuwen

De middeleeuwen en de opkomst van Kampen. De Kogge speelde een belangrijke rol in de welvaart van de Hanzestad. In deel 1 gaan we terug in de tijd, zien we Kampen tot bloei komen en de Kogge gebouwd worden.

Deel 2: De Kogge vaart uit

Schipper en bootsman, ze overleggen over de komende reis van de IJsselkogge. Dan vaart het schip uit vanuit Kampen. We zien haar varen naar Engeland, zuidwaarts keren richting La Rochelle en wat is dat: kapers op de kust!

Deel  3: Een zinkend schip

De hoogtijdagen van de Hanze zijn voorbij en ook de IJsselkogge vaart niet meer uit. Het schip wordt afgezonken en vind haar plekje op de bodem van de IJssel. Waarom werd het schip afgezonken en wat is er vandaag de dag van over? De Kogge komt weer naar de oppervlakte, het verhaal gaat voort.