De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Kampen

Foto van auteur

In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie. Want mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor.

Statenlid Renate van der Velde heeft daarom afgelopen week de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Kampen aan Gerrie en Gerard van Dijk en aan Anouk Hamer-Wolters en Simon van Halm van Whatsappgroep “Vrijwilligers Boodschap”. Zij reikte de prijzen uit samen met Frank Rooseboom van WIJZ Welzijn. Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Kampen overhandigd aan Hanjo IJkhout. Deze prijs werd samen met Erik de Kruif van Landschap Overijssel uitgereikt.

Gerrie en Gerard van Dijk
Ze maken de heerlijkste gerechten voor de vrijwilligers en bands die komen optreden in poppodium ’t Ukien. Een gezonde maaltijd voor weinig geld, met altijd een fantastisch dessert. Dit doen ze ook al jaren voor het Full Color festival. Gerrie en Gerard staan altijd voor je klaar.

Whatsappgroep “Vrijwilligers Boodschap” – Anouk Hamer-Wolters en Simon van Halm
Een groep van ongeveer veertig vrienden had zich vanaf de eerste lockdown vrijwillig opgeworpen om ouderen in Kampen te helpen met boodschappen. Simon van Halm plaatste een oproep op Facebook en kreeg al snel steun. Deze groep staat symbool voor alle vrijwilligers die tijdens de coronacrisis zijn opgestaan en in actie kwamen om kwetsbare mensen te helpen.

Hanjo IJkhout
Hanjo IJkhout is tientallen jaren beheerder geweest van de kinderboerderij Cantecleer in Kampen en heeft zich daar actief ingezet voor groene educatie. Na zijn pensionering is hij met onverminderd enthousiasme doorgegaan met zijn groene activiteiten. Hij heeft, samen met anderen, het Voedselbos in Kampen van de grond gekregen en toont nog steeds veel hart voor de jeugd die hij de liefde voor de natuur wil meegeven.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour!


Ken je dit?
HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: