“de sint in aantocht”

IMG_0043De eerste berichten vanaf de pakjesboot zijn binnen. Zaterdag 15 november a.s. zal Sinterklaas met zijn pieten en pietenband arriveren om 10:00 uur aan het van Heutzplein in Kampen.

Het Sintfeest begint al rond 9:00 uur op het van Heutzplein want de muziekpieten van Cake Music zullen het publiek samen met presentatiepiet Toos lekker opwarmen totdat de pakjes/stoomboot in aantocht is.

Door het slechte weer heeft de stoomboot een andere koers moeten varen en zal dit jaar vanuit de richting Zwolle, Kampen binnen varen via de stadsbrug van Kampen. Sinterklaas zal Kampen dit jaar zeker niet vergeten, want na de aankomst op het van Heutzplein zal de sint om 10:15 welkom worden geheten door Burgemeester Koelewijn en voorzitter OVK Fre Helleman op het podium aan het van Heutzplein waarna hij zijn tocht op zijn paard Amerigo zal maken door de Oudestraat en Geerstraat. Sinterklaas wordt dit jaar begeleid door zijn hoofdpiet, mistpiet, vlechtjespiet, keuken (kok) en knutselpiet. Natuurlijk zijn ook alle strooi, paard en muziekpieten mee om de intocht die tot uiterlijk 12 uur duurt weer tot een fantastisch kinderfeest voor Kampen te maken.

IMG_0039 (1)Naast de intocht zal de sint dit jaar meer op het programma hebben staan zo zal de sint dit jaar winkel centrum West bezoeken op zaterdagmorgen 22 november om 10:00 uur de sint zal dan op het podium aan de Lelystraat tegenover de Open Hof het kamper publiek welkom heten, waar hij weer veel tekeningen in ontvangst kan nemen. Ook is er dan een mogelijk om met de sint op de foto te gaan. De muziekpieten en presentatiepiet Toos zal ook hier al vanaf 9 uur het publiek opwarmen zodat de sint warm welkom wordt geheten om 10:00 uur op winkelplein West.

Ook op de zaterdagmiddagen 15, 22 en 29 november zal de sint samen met zijn pieten en de pietenband in de binnenstad van Kampen te vinden zijn, net als de koopavonden op 21 en 28 november vanaf 19.30 uur zal de sint het winkelend publiek gezelschap houden.

Alle informatie over de Sinterklaas activiteiten 2014 kunt u vinden op onze website www.sintinkampen.nl of intochtsintkampen.nl, via facebook sintinkampen of twitter @sintkampen.

Namens de OVK Kampen wensen wij iedereen dit jaar weer een leuk en gezellig sinterklaasfeest.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*