zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws"De stadstuinderij" van K.B. Cantecleer..

“De stadstuinderij” van K.B. Cantecleer..

-

stadsstuinderij2

De kinderboerderij is sinds dit jaar aangevuld met een stadstuinderij.

Op steenworp afstand van de boerderij, in het prachtige groene hart van Kampen wordt de tuinderij sinds afgelopen winter stapje voor stapje ingericht.

Er worden groente, kruiden en bloemen, gekweekt, met vrijwilligers, stagiaires, en verder iedereen die mee wil helpen. De producten worden verkocht in het winkeltje op de kinderboerderij, ook is men druk bezig met andere afzetpunten. Voornamelijk in de Kamper Horeca, maar ook zorginstellingen, bedrijfskantines en scholen hebben onze interesse.

Het centrale doel van de stadstuinderij is om de band herstellen tussen mens en voedsel. Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren hoe een broccoli groeit, en dat elk seizoen zijn mooie verrassingen heeft. Ook vind men het belangrijk dat de producten lokaal worden verkocht. Groente van eigen bodem, voor eigen stad. Kleinschalig, met aandacht voor kringlopen, en een miniem aantal voedselkilometers per product. Daarnaast wordt de stadstuinderij een mooie gif- en kunstmestvrije, biodiverse plek in de stad, waar bijen en andere insecten zich thuis voelen.  Zelfs ideeën voor een mooi insectenhotel zijn in de maak.

-Er zijn inmiddels andere interessante aspecten. Zo is er een klein permacultuurtuintje, een turkse groentetuin en werken er meerdere vrijwilligers op constante basis in de buitenlucht. Ook sluiten er meerdere keren in de week stagiaires aan. Soms ontstaat spontane hulp op andere manieren, zoals mensen die groenteplantjes laten ontkiemen op hun vensterbank voor de tuinderij, of het aanbieden van bodemonderzoek als stage opdracht. We hopen nog meer samenwerkingen te kunnen aangaan, ook in de zorg en educatie.

We praten er over met Jasper Tiemens …

[ca_audio url_mp3=”http://www.kampenonline.com/stadstuinderij.mp3″ url_ogg=”” skin=”regular” align=”left”]

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen