zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws"De Verstilling" Een combinatie van auteur José Bosma en natuurfoto’s van fotograaf...

“De Verstilling” Een combinatie van auteur José Bosma en natuurfoto’s van fotograaf Otto Jelsma uit Kampen

-

Samen met auteur José Bosma, stelde de Kamper fotograaf, Otto Jelsma, een prachtig fotoboek samen. Zij selecteerden samen de mooiste foto’s uit het royale werk van laatstgenoemde en Bosma schreef er de teksten bij. Dat doet zij zó treffend dat deze woorden het werk van fotograaf Jelsma nog verder versterken.

De auteur van het rakende boek ‘Leven vanuit verzet’ en het vermakelijke kinderboek ‘De Barones von Habeniks’, komt opnieuw met een verrassing. En wat voor een: een werkelijk prachtig fotoboek waarvoor zij een samenwerking aanging met fotograaf Otto Jelsma. ‘Verstilling’ is vanaf 10 juli overal te bestellen.

Dit nieuwe avontuur van de veelzijdige José Bosma, ontstond feitelijk doordat Bosma onder de indruk was van de foto’s die Jelsma (53) met regelmaat op social media toonde. Bij de bijzondere beelden die Jelsma wist vast te leggen, kwamen er spontaan woorden bij haar op. Toen zij de stoute schoenen aantrok en enkele van deze teksten opstuurde naar de fotograaf die haar zo wist te raken met zijn mooie sfeerbeelden, was het plan van een gezamenlijk boek snel geboren.

Samen selecteerden Bosma en Jelsma de mooiste foto’s uit het royale werk van laatstgenoemde en Bosma schreef er de teksten bij. Dat doet zij zó treffend dat deze woorden het werk van fotograaf Jelsma nog verder versterken.

Hun gezamenlijke project kreeg de passende titel ‘Verstilling’ mee en is een combinatie van tekst en natuurfoto’s om in verstilling naar te kijken en van te genieten. Terugkeer naar de verstilling die de natuur ons geeft en die de fotograaf en de auteur op bijzondere wijze hebben weten te schetsen. Een rustpunt in de hectiek van het dagelijks leven. Om open te laten liggen en dagelijks een verstillingsmoment te creëren.

‘Verstilling’ is vanaf 10 juli 2022 verkrijgbaar, onder meer bij BoekenGilde.

Voor Jelsma is ‘Verstilling’ zijn eerste boekenavontuur. Bosma debuteerde in 2018 met haar autobiografische ‘Leven vanuit verzet’. Haar eigen, schrijnende, verhaal over een getormenteerde vader die de oorlog had meegemaakt. Een verbitterde man die niet over zijn oorlogsverleden en zijn ervaringen in het verzet, kon praten. Dit zwijgen had grote gevolgen voor de relatie tussen vader en dochter. Ze begreep hem niet en werd steeds rebelser.

In 2020 gooit Bosma het over een geheel andere boeg met haar hilarische ‘Barones von Habeniks’, een vermakelijk én leerzaam boek voor kleine én grote kinderen over een verrukkelijke oudere dame die, samen met haar hondje, volop van het leven geniet zonder ook maar een cent te besteden te hebben. De lijfspreuk van de barones luidt: ‘maak van elke dag een feestje’. En eigenlijk is dat ook wel een beetje het motto van Bosma zelf, althans, dikwijls. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom zij zich niet laat beperken tot één genre, want nu is er dan het prachtige boek ‘Verstilling’.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen