zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsIsala Live: De wereld van de bloedziekten

Isala Live: De wereld van de bloedziekten

-

isalapubliek

De Wereld van de bloedziekten is het thema vanavond tijdens de Live uitzending van de Isala Publieksacademie. Elk mens heeft bloed in zijn lichaam. Maar wat is bloed eigenlijk? En wat betekent het als blijkt dat je een bloed- of lymfeklierziekte hebt? Hoe stelt een arts dan aan de hand van bloed de diagnose? En welke behandelingen zijn mogelijk?

Tijdens de lezing van de Publieksacademie komt u hierover meer te weten. De lezing, vanuit de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle, is live te volgen vanaf 19.30 uur via bovenstaande link”Isala Live”. Met #IPA14 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend.

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn hematoloog Juleon Coenen, laboratoriumarts Ellen Kramer en regieverpleegkundige hematologie Annelies Manenschijn. Ellen Kramer is werkzaam bij het Klinisch chemisch laboratorium van Isala en vertelt over hoe de diagnose voor een bloed- of lymfeklierziekte wordt gesteld. Juleon Coenen gaat dieper in op nieuwe medicijnen en op stamceltransplantaties. Door een stamceltransplantatie kunnen de stamcellen die zijn vernietigd door chemo- of radiotherapie worden vervangen door goed functionerende stamcellen die het beenmerg herstellen.

Annelies Manenschijn vertelt meer over de begeleiding van patiënten met een hematologische vorm van kanker en alles wat ermee samenhangt. Als regieverpleegkundige is zij een vast aanspreekpunt voor vragen, informatie en ondersteuning tijdens de diagnose, behandeling en nabehandeling. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Isala Oncologisch centrum
De behandeling van bloed- of lymfeklierziekte vindt plaats binnen het Isala Oncologisch centrum. Het Oncologisch centrum, dat in maart vijf jaar bestaat, is onlangs door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) uitgeroepen tot een van de koplopers in Nederland op het gebied van oncologische zorg.

Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.

Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen