donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsDeel herziening bestemmingsplan ‘Melmerpark, ongeldig verklaard door Raad van State

Deel herziening bestemmingsplan ‘Melmerpark, ongeldig verklaard door Raad van State

-

 

Een deel van de 1e herziening van het bestemmingsplan ‘Melmerpark, deelplan B’ is door de Raad van State ongeldig verklaard. Het betreft het perceel Zambonistraat 4. Voor dit perceel blijft het bestemmingsplan ‘Melmerpark, deelplan B’ gelden.
melmerpark
Melmerpark BV had bezwaar aangetekend bij de Raad van State tegen de begripsomschrijving van grootschalige detailhandel in de herziening van het bestemmingsplan.
De Raad van State oordeelde dat de gemeente ten onrechte geen rekening heeft gehouden met een eerder verleende bouwvergunning op bovengenoemd perceel. Deze vergunning was verleend voor het oprichten van een bedrijfsgebouw voor detailhandel. Volgens de begripsomschrijving mocht er ook een supermarkt gevestigd worden. De gemeente had dit gebouw vanwege de verstrekte vergunning ook met die bestemming op moeten nemen in het bestemmingsplan, ook al was het gebouw nog niet daadwerkelijk gebouwd, aldus het oordeel van de Raad van State.
De gemeente Kampen gaat in overleg met Melmerpark BV over de consequenties van de uitspraak.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen