Deelnemers Burgernet maken ballonvaart boven Kampen

Wervingscampagne heeft ruim 5.400 Burgernetdeelnemers opgeleverd

 

koelewijn-burgernet kleinDe wervingscampagne voor Burgernet heeft tot nu toe 5.400 deelnemers opgeleverd. Iedere 1.000ste deelnemer is beloond met een ballonvaart. Op dinsdag 26 augustus maken zij samen met Burgemeester Koelewijn en een wijkagent een ballonvaart boven de gemeente Kampen. De ballon stijgt om 19.00 uur op vanaf het Burgemeester Berghuisplein bij het stadhuis als de weersomstandigheden het toelaten.

Begin maart is de gemeente gestart met een wervingscampagne om zoveel mogelijk mensen te bewegen zich in te schrijven als Burgernetdeelnemer. Vanaf 31 maart is het Burgernetsysteem in gebruik genomen en worden Burgernetmeldingen verspreid in de gemeente bij dringende zaken.

Inmiddels zijn er 8 Burgernetmeldingen specifiek voor Kampen verstuurd. In bijna alle gevallen betrof het een vermissing van een persoon en heeft de oproep geleid tot oplossing van de zaak. In één geval werd gezocht naar een inbreker. Deze werd helaas niet aangetroffen, maar de politie doet verder onderzoek.

“Het streven was om minimaal 9.000 deelnemers te halen, zodat de gemeente Kampen straks procentueel gezien de meeste Burgernetdeelnemers kent van de regio IJsselland. Helaas is dat aantal op dit moment nog niet gehaald, maar we blijven onze inwoners oproepen zich aan te melden voor Burgernet”, aldus een positief gestemde burgemeester Koelewijn.

Naast de vijf gelukkige winnaars zijn er uit het bestand van Burgernetdeelnemers nog vijf mensen door loting gekozen die mee mogen varen met de ballon. Zo blijven er geen lege plekken in de ballon over en kunnen meer Burgernetdeelnemers genieten van een ballonvaart boven Kampen.

Inwoners van Kampen kunnen zich via de website www.burgernet.nl gratis inschrijven. Ook mensen die werken in de gemeente Kampen kunnen zich met hun werkadres inschrijven voor Burgernet. Met Burgernet kan het aantal opgeloste heterdaad zaken toenemen. Ook vergroot het onder de bevolking en de deelnemers van Burgernet het gevoel van veiligheid. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij er een duidelijk signalement van de persoon en/of het voertuig beschikbaar is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*