Deltaruiters succesvol tijdens regiokampioenschappen Overijssel voor ponyruiters

Dit weekend stond Bentelo in het teken van de Regiokampioenschappen van Overijssel voor de ponyruiters. De Deltaruiters waren goed vertegenwoordigd en alle ponyruiters hebben hun best kant laten zien.

2 Regiokampioenen dressuur Sherise Slendebroek met Goldbergs Chilayne (klasse B, cat AB) en Esmee Verwoert met Pampa Star (klasse L1, cat AB)

’s Morgens werden eerst de onderdelen door de individuele ruiters gereden. Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne reden al vroeg naar Bentelo om een strakke proef neer te kunnen zetten in de klasse B, cat. AB. Na anderhalf uur in de auto te hebben gezeten waren ze uitgerust en konden zij de strakke proef ook waarborgen die Sherise in haar hoofd had zitten. Zij werden beloond met 193 en 213 punten en mogen ze zich Regiokampioen van Overijssel, klasse B, cat. AB noemen.

Bij de dressuur startte o.a. ook Alicia Borghouts met haar pony Lilly in de dressuur klasse B, cat. C. Zij reden samen naar een mooie 5e plek met 195 en 191 punten. Hiermee hebben zij zich tevens geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen in augustus te Ermelo.
Lisa van Wijnbergen startte ook ’s morgens voor haar individuele proef met haar pony Donja. Dit deden zij niet onverdienstelijk na het zien van de score van 207 en 202.5 punten, dat een gemiddelde is van 68,25% . Zij namen de tweede prijs in ontvangst en is hiermee tevens reserve kampioen geworden in de L1 dressuur en ook afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen.

De dames Verwoert deden elk hun eigen onderdeel. Esmee Verwoert met Pampa Star vertegenwoordigde de dressuur. En dit met een super resultaat, want zij mogen zich Regiokampioen van Overijssel noemen. Zij hebben een nette proef neergezet in de Klaas L1, cat. AB.
Rosalie Verwoert startte met Nikki bij zowel springen en dressuur. Bij het springen helaas een weigering en bij de dressuur niet genoeg punten om zich voor het NK te selecteren. Maar weer een hele ervaring rijker en veel bij geleerd.

Het was voor Lisanne van den Berg een drukke ochtend. Zij mocht zich zowel bij de dressuurbaan melden als bij het springbaan. Lisanne behaalde samen met haar pont Mabel bij de dressuur 189,5 en 180 punten. Hiermee helaas zich niet bij de prijzen kunnen rijden. Tijdens het parcours helaas een balkje waardoor ze 4 strafpunten kreeg. Maar zo nog meer nieuw over Lisanne van den Berg

 Lisa van Wijnbergen met Donja
Lisa van Wijnbergen met Donja, zij waren reservedressuur kampioen klasse M1

Met nog niet zoveel ervaring mocht Lieke Mos ook startten in Beltelo in de springpiste. Helaas had ze 1 balkje in haar parcours. Niet door naar de Nederlandse maar wel onwijs veel ervaring opgedaan

Meike Bliek heeft met Zedje bijna de zon op zien gaan in Bentelo. Zo mochten als combinatie als eerste startten. Zedje hard er zin in en schrok van een weg wapperende protocol. Dat was jammer want dat resulteerde dat de amazone de concentratie kwijt was. Maar toch nog wel een score van 62,5% bij elkaar weten te rijden en een nette 7e plaats.
Door naar het springen. Een keurige foutloze ronde met 63 stijlpunten, goed voor een plek in de barrage. 6 combinaties waren door. Voor het eerst in Meike Bliek haar leven barragemoeten rijden en dit deed ze vlot en met overtuiging. De jury vond haar helemaal klaar voor de volgende klasse maar had in deze klasse graag nog een extra ophouden gezien. 75 punt, net buiten de prijzen en helaas mocht er hier maar 1 door naar het NK.

De middag stond in het teken van het Verenigingskampioenschappen. Dit houdt in dat één team bestaat uit 4 combinaties die moeten springen en 4 combinaties die moeten dressuren. Samen strijden zij tegen andere teams van verschillende verenigingen om de meeste punten over alle 8 combinaties te houden. In totaal stonden er 16 sterke teams aan de start. Namens de Deltaruiters stonden er twee teams aan de start. Alle ponyruiters hebben gestreden voor wat ze waard waren. Ze hebben van beide teams onder warme omstandigheden en zenuwen zich goed staande gehouden.
Team 1 mocht zich samen met 3 andere teams uit de regio zich klaarmaken voor de prijsuitreiking. Daar hebben zij de 3e plek in ontvangst mogen nemen als team. Knap gedaan en nu wachten op hoeveel er door mogen naar het NK in Augustus.

Team 1 bestond uit: de vier dressuurruiters met hun pony: Roselyn Slendebroek met Chavello’s Golden Cutie SL, Lisa van Wijnbergen met Steenakkers Donja, Lisanne van de Berg met Mabel en Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne. En de vier springruiters met hun pony: Meike Bliek met No Limit Celebration, Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne, Lisanne van de Berg met Mabel (reservecombinatie naast Rosalie Verwoert met Nikki) en Kyra Snoeijer met Don Gravin.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*