Deltion rockt ‘t Ukien

Op 17 januari rockt Deltion ’t Ukien! Eerstejaars studenten van de opleiding Deltion artiest zullen hun talenten tonen tijdens deze gratis avond.

De groten der aarde, van Queen, Arctic Monkeys, David Bowie en Bob Dylan, tot Tiësto en Snelle, allemaal zijn ze ooit begonnen met optreden in kleine zalen. De muzikanten die op 17 januari optreden in ’t Ukien zijn eerstejaars studenten aan de opleiding Deltion Artiest op Deltion. Mogelijk dus dat we over een paar jaar zullen schrijven over hun grote doorbraak.

De artiesten studeren zang, gitaar, bas, toetsen, drum of songwriting en spelen in ’t Ukien alleen eigen werk. Punk, hiphop, singer-songwriter, indiepop, psychedelische rock, er komt van alles voorbij. Songwritingdocent Fokko Mellema heeft de bands begeleid in het maakproces en organiseert tevens de avond.

Muzikanten van de toekomst
Trest speelt spannende indiepop met meerstemmige zang. Krachtige melodieën en beeldende teksten. Soms hypnotiserend, soms fel uit de hoek.

Where’s Charlotte maakt er een feestje van, met hun opzwepende hiphop met jazzy invloeden en een vleugje funk. Grote band, grote performance. In alle energie zou je bijna vergeten dat de teksten ook echt ergens over gaan, maar deze jongens en dame hebben echt wat te vertellen.

Discursus maakt poprock in zijn meest pakkende soort. Elk refrein is meteen mee te zingen en de performance energiek met twee elektrische gitaren op standje 11, een beukende drum en een enthousiaste zangeres.

Gangband lijkt rechtstreeks uit de jaren 70 gevlogen met hun experimentele psychedelische rock. Ook invloeden uit de soul en funk zijn erin geslopen en de pakkende zanglijnen met interessante teksten maken de unieke sound af. Verwacht een sympathieke performance en een heleboel muzikale verrassingen.

Meer info?
Meer informatie over de deelnemende bands en de wedstrijd is te vinden op ukien.nl of op facebook.com/ukien.nl. Toegang tot de optredens is gratis, de zaal gaat op 17 januari open om 19.00 uur. De toegang is gratis.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*