Dementie en voeding

Op maandag 5 oktober gaat het in het Alzheimer Trefpunt in Kampen over ‘dementie en voeding’. Gastspreker is mw. Heleen Landsheer, werkzaam als diëtiste bij Zorgspectrum Het Zand in Zwolle. Zij zal uitleggen waarom het voor dementerenden van belang is om goede voeding binnen te krijgen.

Vragen die aan de orde zullen komen, zijn: wat is goede voeding? Hoeveel heeft iemand nodig? Wat is het risico als iemand met dementie niet goed eet? Of slecht drinkt? Hoe verleid je de dementerende om te eten of te drinken? En waar lopen mantelzorgers verder tegenaan als het gaat over voeding?

De avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. De avond wordt gehouden in kerkelijk centrum ‘Open Hof’, Lelystraat 49 in Kampen. De inloop met koffie/thee is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

Entree en consumpties zijn gratis. Wel vragen we om een vrijwillige bijdrage in de collectebus, bestemd voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 038 3325550, of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*