Demodag Graslandmanagement voor melkveehouders IJsseldelta

grasland1

Eerste activiteit Gebiedscoöperatie IJsseldelta

De sectie Agro & Food van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta organiseert op woensdag 19 augustus de Demodag Graslandmanagement. Het is de eerste activiteit van de kersverse Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Deze demodag voor melkveehouders is specifiek gewijd aan de vraag hoe graslandmanagement bijdraagt aan een verbeterde mineralenkringloop en het genereren van meer waarde uit eigen bodem. Het ronkende hoogtepunt van de middag is natuurlijk de demonstratie van innovatieve landbewerkingsmachines.

De Demodag Graslandmanagement vindt plaats bij Mechanisatiebedrijf Landbouwsluis aan de Kamperzeedijk 10 te Genemuiden en begint om 12.30 uur. De toegang is gratis en het programma is als volgt:
12:30 uur Inloop
13:00 uur Start programma met o.a.

  • Introductie Gebiedscoöperatie IJsseldelta
  • Uitreiking Kringloopcertificaten Kampereiland
  • Verdiepingsslag met bodemkundige

14:30 uur Demonstratie met grasland verzorgingsmachines, woelers en opbrengstmeters (met machines van Kruse, Shakerator, Güttler, Pasture Reader, Landkracht, Evers Agro en Einbock)
15:30-16:00 uur Afsluitende borrel en gelegenheid tot bekijken graslandmachines

grasland2Gebiedscoöperatie IJsseldelta
In de zomer van 2015 is de gebiedscoöperatie IJsseldelta opgericht. Deze gebiedscoöperatie werkt aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Hiertoe worden binnen de sectie Agro, Food, Natuur & Landschap met agrarisch ondernemers in de IJsseldelta nieuwe verdienmodellen ontwikkeld. Dit gebeurt binnen een drietal pijlers: kringlooplandbouw, vermarkting van zuivel- en vleesproducten en verbreding van bedrijfsactiviteiten met nieuwe (groen-blauwe) diensten.

Sector- en belangenorganisaties in de regio, zoals LTO, Pachtersbond Kampereiland en ANV Camperland, hebben zich bij de gebiedscoöperatie aangesloten. Wie lid is van (één van) deze organisaties neemt vanzelf deel in de gebiedscoöperatie. Activiteiten binnen de gebiedscoöperatie IJsseldelta worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*