Derde Repair Café op het Full Color Festival.

repair cafe

Wat doe je met een broodrooster dat het niet meer doet? Een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met speelgoed met een kapot onderdeel? Weggooien? Mooi niet!

Het Kringloopbedrijf, Duurzaam IJsselmuiden – Kampen, Stichting Stadswerkplaats en Stichting Welzijn in Kampen organiseren alweer het derde Repair Café van Kampen.

Op het Full Color Festival op 14 juni kunt u tussen 13 en 17 uur terecht met kapotte apparatuur, speelgoed, meubels en fietsen.  Voor een vrijwillige bijdrage worden uw spullen – waar mogelijk – weer gebruiksklaar gemaakt.

Er staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, een fietsenmaker, meubelmakers en mensen die werken met hout en metaal helpen bij alle mogelijke reparaties. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. De vakmensen in het Repair Café weten bijna altijd raad.

De aanwezigheid van het Repair Café op het Full Color festival past prima bij het streven om een groen festival te worden.

De eerste twee Repair Café’s waren een succes, en daar zijn de organisatoren erg blij mee. Tevreden klanten verlieten de Kringloopwinkel met gerepareerde fietsen, elektrische apparatuur, brillen, kleding enzovoort. Spullen die anders in de kliko zouden zijn beland, en die nu weer voor misschien jaren meegaan. Dat is niet alleen fijn voor je portemonnee. Het scheelt ook in de CO2 uitstoot, omdat kostbare grondstoffen gespaard worden en de vuilnisbelt minder snel groeit.
Daarnaast is het fijn om elkaar te helpen en te leren kennen.

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Daarnaast wil de stichting een mentaliteitsverandering teweeg te brengen, niet alleen bij de consument, maar ook bij de fabrikant. Waarom maken zij een koffiezetapparaat dat onmogelijk te repareren is? Dat moet anders, vindt het Repair Café.

De Kamper organisatie wil tweemaandelijks een Repair Café organiseren. Het volgende Repair Café zal plaatsvinden op 6 september in de Kringloopwinkel in IJsselmuiden. Het Repair Café Kampen is ook op Facebook en twitter (@038RepairCafé) te volgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*