Dertig kandidaten aangemeld voor het burgemeesterschap van Kampen

 

Dertig kandidaten hebben de ambitie om burgemeester van Kampen te worden.  Zeven vrouwen en 23 mannen in de leefdtijd tussen de 28 en 58 jaar hebben zich gemeld bij de Commissaris van de Koning. 

De sollicitanten hebben een diverse achtergrond. 19 kandidaten hebben ervaring in het openbaar bestuur en 11 sollicitanten daarbuiten, zoals het bedrijfsleven. Verder zijn er kandidaten zowel mét als zonder politieke partij achtergrond.

De sollicitatietermijn liep van 29 maart tot 20 april. De vacature in het burgemeestersambt van deze gemeente ontstaat op 1 oktober van dit jaar door het vertrek van burgemeester Bort Koelewijn.

Gemeenteraad draagt kandidaat voor
De procedure voor een nieuwe burgemeester kent een aantal fasen. Op 25 maart begon de zoektocht met het vaststellen van het profiel van de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad van Kampen. Met het sluiten van de sollicitatietermijn zijn we in een volgende fase, waarbij de Commissaris van de Koning zich verder verdiept in de sollicitanten en gesprekken voert. Daarna deelt hij zijn bevindingen met een vertrouwenscommissie van de raad en wordt een selectie gemaakt.

De vertrouwenscommissie gaat met deze selectie van kandidaten in gesprek en brengt verslag uit aan de raad. Hieruit volgt ook een aanbeveling. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Kampen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De minister bereidt het Koninklijk Besluit voor waarbij de burgemeester wordt benoemd. De voordracht loopt via de Ministerraad. Op 1 oktober a.s. kan de nieuwe burgemeester voor Kampen aan de slag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*