Dierenbescherming start hondenschool in Kampen

Dierenbescherming - cursus GH

 

Cursus Gehoorzame Huishond (GH)

De Dierenbescherming vindt het belangrijk dat hondeneigenaren leren om op een verantwoorde en plezierige manier met hun huisdier om te gaan. Onopgevoede honden brengen zowel mensen als zichzelf in gevaar. Het is daarom altijd de moeite waard om met uw hond een opvoedingscursus te volgen. Zelfs wanneer uw hond naar uw idee voldoende luistert. Extra belangrijk is dit bij een hond die u uit het asiel haalt, om eventueel ‘ongewenst’ gedrag direct in juiste banen te leiden, en bij puppy’s, om het ontwikkelen van ongewenst gedrag te voorkomen.

Training op maat voor u en uw hond
Voor een intensieve en deskundige begeleiding bij de (her)opvoeding van uw hond kunt u terecht bij onze Cursus Gehoorzame Huishond van de dierenbescherming. Alle honden, zowel pup als volwassen, rashond of niet, zijn daarbij welkom.
De training staat voor kwaliteit en maatwerk: een ervaren trainer bepaalt afhankelijk van het gedrag van uw hond welke trainingsmethode het meest geschikt is. Maar welke methode u ook volgt: altijd ligt de nadruk op actief en leerzaam bezig zijn met uw hond, zodat u veel plezier aan hem zult beleven!

Samenwerking met dierenopvangcentrum Kampen
In Oost Nederland zijn momenteel al meerdere hondenscholen vanuit de Dierenbescherming actief. De scholen van de dierenbescherming zijn laagdrempelig omdat iedereen (ook mensen met een lager inkomen) een kwalitatief goede opvoedingscursus moet kunnen volgen. De Dierenbescherming wil dit aantal uitbreiden, om het voor iedereen mogelijk te maken een cursus te volgen.

Per september start nu ook in de stad Kampen een Gehoorzame Huishond Hondenschool.
De GH Kampen werkt nauw samen met het Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen van de Dierenbescherming. Bovendien zijn de medewerkers van het asiel nauw betrokken bij de trainingen. Hun expertise en ervaring met honden van alle soorten en maten zal zeker van pas komen.

Wij ontmoeten u graag
Eind augustus houden wij een informatiebijeenkomst waarbij alle (toekomstige) hondeneigenaren van harte welkom zijn. De baas krijgt daarbij uitgebreide uitleg over het doel en onze positieve manier van trainen. U kunt zich ter plekke opgeven voor de cursus. De eerste lessen zullen starten vanaf 6 september aan de Melmerweg in Kampen, dichtbij het asiel.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 30 augustus bij Muziekvereniging De Broederband, 3e Ebbingestraat 49, 8261 VR, Kampen. Inloop vanaf 19.00uur, start vanaf 19.30 uur. Wij ontvangen aanmeldingen graag vooraf.

Voor meer informatie zie de website van de dierenbescherming. Als u niet wilt wachten met inschrijven, kunt u contact opnemen via tel. 038 – 331 90 13 of een mail sturen naar: gh.kampen@dierenbescherming.nl