zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekDierenwelzijn krijgt meer aandacht bij viering Oud & Nieuw

Dierenwelzijn krijgt meer aandacht bij viering Oud & Nieuw

-

Op initiatief van D66 en GroenLinks komt er meer aandacht voor het beperken van overlast voor milieu en dieren rondom de viering van Oud & Nieuw. Burgemeester Sander de Rouwe beloofde zich hier persoonlijk voor in te zetten en het gesprek hierover in de samenleving aan te gaan jagen. Hij deed de toezegging tijdens de behandeling van de meerjarenbeleidsvisie Oud & Nieuw in Kampen.

In september 2020 nam de gemeenteraad unaniem een motie aan die het college opriep om een meerjarenbeleidsvisie op te stellen voor de Oud & Nieuw-viering in Kampen. Afgelopen najaar stond de eerste bespreking van deze beleidsvisie vooral in het teken van behoud van tradities: carbidschieten in de gemeente Kampen. Deze week kreeg dierenwelzijn en het beschermen van stadsnatuur uitgebreid aandacht.

Edward Boon, van D66 Kampen: ‘Het is goed dat we behoud van traditie, veiligheidsmaatregelen en het beperken van overlast voor mensen nu geregeld hebben in een meerjarenbeleidsvisie. Het is volstrekt logisch om dierenwelzijn ook mee te nemen in dit geheel. Dat heeft tot nu toe te weinig aandacht gekregen. Wij zijn heel blij dat de burgemeester hier nu werk van gaat maken.

Anne Christina Faber van GroenLinks Kampen is blij met die toezegging: ‘Het afsteken van vuurwerk en carbidschieten op plekken die belangrijk zijn voor de natuur is niet meer van deze tijd. Het Groene Hart, het Zoddepark, geen vuurwerk of carbid daar als het aan ons ligt. De gemeente gaat hierover in gesprek met inwoners. Dat is belangrijk want het moet niet enkel gaan om vuurwerkvrije zones, maar ook om bewustwording.’

Na de zomer informeert burgemeester de Rouwe de commissie over de wijze waarop hij het gesprek in de samenleving voor zich ziet en hoe hij de overlast voor milieu en dieren gaat faciliteren. Inwoners, belangenverenigingen of vertegenwoordigers worden uitgenodigd om actief mee te doen aan dit gesprek.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen