D66 organiseert discussieavond over doorontwikkeling historische panden

Binnenstad 3

Veel historische panden in Kampen staan leeg of dreigen in de nabije toekomst leeg komen te staan. Bij een leeg pand heeft niemand baat, maar hoe pakken wij de uitdaging aan om voor deze panden nieuwe bestemmingen te vinden? Voor elk afzonderlijk gebouw bekijken wat de beste oplossing is? Of liever een doordachte visie ontwikkelen voor de toekomst van onze mooie binnenstad waarin alle stakeholders betrokken worden? 

D66-afdeling Kampen organiseert daarom op dinsdag 10 mei een discussieavond. Tijdens de avond zullen Marijke Zeevenhooven en Dennis Mous, twee deskundigen van Kenniscentrum Herbestemming Noord (www.herbestemmingnoord.nl), een presentatie geven over het doorontwikkelen van een stadskern en alles wat er daarbij komt kijken. Nadruk zal daarbij liggen op hoe je dit in gezamenlijkheid met alle betrokken partijen zou kunnen doen.

Na deze presentatie gaan we in gesprek met de zaal aan de hand van een paar prikkelende stellingen met de centrale vraag of we de handen ineen moeten slaan en een herbestemmingsvisie moeten ontwikkelen: samen werken aan een levend gebouw in een levende binnenstad.
De avond zal gehouden worden in De 4 Jaargetijden (IJsselkade 58). Inloop met koffie en thee is vanaf 19.30 en het programma zal om 20.00 uur beginnen. De avond duurt tot ongeveer 22:00.