donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsDivers programma tijdens Week van de ondernemer

Divers programma tijdens Week van de ondernemer

-

De gemeente Kampen organiseert van 3 tot en met 7 februari de Week van de ondernemer. Samen met ondernemers wil de gemeente werken aan een economisch sterke positie in de toekomst. Tijdens de week van de ondernemer gaat economiewethouder Pieter Treep op bezoek bij en in gesprek met zoveel mogelijk ondernemers uit verschillende branches. Bij diverse programmaonderdelen zijn ook andere collegeleden aanwezig.

KampenTijdens deze week wil de gemeente de Kamper ondernemers uitdagen om input te geven voor de nieuwe nota economie, die in 2014 geschreven wordt. Hierin wordt beschreven wat de ambities en plannen op economisch gebied zijn voor de komende jaren. Nu de economie weer aantrekt is het goed om na een periode van (relatieve) somberheid samen met de ondernemers te kijken naar een sterk economisch perspectief. Ook dat is een belangrijke doelstelling voor de Week van de ondernemer.

In de Week van de ondernemer staan naast een groot aantal individuele werkbezoeken aan bedrijven ook een viertal seminars op het programma:

Seminar Vrijetijdseconomie op dinsdag 4 februari 2014
Tijdstip: 17.00 uur. Locatie: De Vier Jaargetijden, IJsselkade 59 in Kampen.
Tijdens deze bijeenkomst wordt een inspirerende lezing gegeven over hoe om te gaan met arrangementen en samenwerkingsverbanden op het gebied van Vrijetijdseconomie. Ook zal er worden gekeken naar trends en nieuwe ontwikkelingen.

Seminar creatieve industrie op woensdag 5 februari 2014
Tijdstip: 17.00 uur. Locatie: Stadgehoorzaal in Kampen.
Rutger van Dommele, student van Windesheim, heeft recent een studie gedaan naar de kracht van de creatieve industrie in de gemeente Kampen. Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten bekendgemaakt en zal duidelijk zijn waar economische kansen liggen voor ondernemend Kampen. Ook komen trends en ontwikkelingen in deze tak van ondernemen aan de orde.

Seminar ‘Heeft agrarisch ondernemen in Kampen nog toekomst?’ op donderdag 6 februari 2014
Tijdstip: 14.00 uur. Locatie: Miniaturenboerderij Klein Kampen, Nesweg 4 in Kampen.
Tijdens dit seminar met deelnemers uit de agrarische sector wordt ingegaan op de economische mogelijkheden voor de agrarische sector in de toekomst. Het thema duurzaamheid en winstgevend ondernemen vormt een belangrijk onderdeel van dit seminar. Vanuit verschillende disciplines wordt er met elkaar in gesprek gegaan, zodat op basis van trends en ontwikkelingen goed zichtbaar wordt wat de ondernemers uit deze branche verwachten van de toekomst.

Seminar ‘Arbeidsmarkt voor iedereen’ op donderdag 6 februari 2014

Tijdstip: 17.00 uur. Locatie: Impact, Gildestraat 1 in Kampen.
Het kabinet zet in op een arbeidsmarkt waar meer reguliere arbeidsplaatsen beschikbaar komen voor mensen met een arbeidsbeperking. In de Participatiewet wordt geregeld wat de gemeenten hiervoor moeten doen. In de Quotumwet (in ontwikkeling) wordt geregeld wat ondernemers moeten bijdragen. Via dit seminar wordt onder leiding van René Paas (voorzitter Divosa) informatie uitgewisseld over beide wetten. Ook wordt gepresenteerd hoe hier in Kampen invulling aan wordt gegeven via het Kamper Kompas. Daarnaast wordt er gesproken over het sociaal akkoord dat in de regio is gesloten tussen VNO-NCW, werknemersorganisaties, gemeenten en onderwijs.

Voorafgaand aan de Week van de ondernemer wordt op 30 januari het eerste tuinbouwcafé in Kampen georganiseerd bij Wezenberg aan de Veilingweg in IJsselmuiden. Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor tuinders uit de Koekoekspolder. Het thema van de avond is: ‘De bank en de klant’. Tijdens deze bijeenkomst spreekt de bekende ondernemer Hennie van der Most over zijn ervaringen met dit thema. De gemeente Kampen is erg positief over dit initiatief dat door ondernemers wordt geïnitieerd.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen