donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekDe kunst van D66

De kunst van D66

-

Op dinsdag 25 februari hebben de Kamper kunstenaar Wouter Berns en D66-kandidaat Wisse Ruyter een banner onthuld die in de D66-etalage aan de Oudestraat 30 is te zien. Deze banner is de eerste in een reeks waarin een verband wordt gelegd tussen de richtingwijzers van D66 enerzijds, en kunst anderzijds.

Wouter Berns is een succesvolle Kamper kunstenaar, en wilde graag meewerken aan dit project. “Kunst en politiek hebben meer met elkaar gemeen dan je zo op het eerste gezicht zou denken.” aldus Berns. “Kunstenaars zijn barometers van de democratie; in landen met totalitaire regimes zijn ze de eersten die van het toneel verdwijnen.”

D66-kandidaat Wisse Ruyter heeft de afgelopen jaren als commissielid het thema cultuur in portefeuille gehad. “Ondanks de culturele kaalslag die onder de huidige regering plaatsvindt, krijgen kunst en cultuur nog redelijk de ruimte in Kampen. Gelukkig maar, want ze kunnen een stimulerende rol vervullen.” vindt Ruyter. “Zeker in Kampen moeten we zuinig zijn op wat we hebben. Maar we moeten vooral ook stimuleren dat kunst en cultuur de ruimte krijgen. Dat kan een economisch positief effect op de stad hebben.”

Onbevooroordeeld kijken

Dat Berns zijn werk beschikbaar stelt voor de D66-campagne is vanuit persoonlijk engagement en verbondenheid met de samenleving. “Net als in het politieke landschap zijn er ook in de kunst grote verschillen van perspectief. Kunst heeft als hoger doel mensen zonder vooroordelen naar het onbekende te laten kijken. Ik hoop dat de mensen die de banners zien, aan het denken worden gezet.” En het zou wat hem betreft niet bij denken moeten blijven. “Wij in het verwende Nederland zijn vergeten dat het een enorm voorrecht is dat we mogen stemmen. Stemrecht geeft je de morele plicht om te durven kiezen. Ik ben humanist en geloof in mensen… net als D66.”

Wekelijks nieuw werk

D66 Kampen is ingenomen met de steun van deze nationaal en internationaal werkend kunstenaar, van wie tot de verkiezingen van 19 maart wekelijks een nieuwe werk getoond zal worden in de etalage aan de Oudestraat 30.

Wie meer werk van Berns wil bewonderen, kan terecht op zijn site (www.wouterberns.nl), op facebook.com/wouter.berns1 of –op afspraak- in zijn atelier aan de Industrieweg in Kampen.

2014-02-25-richtingwijzer-en-berns-th

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen