Domper voor Elfstedenteam De IJssel

De stempelkaart die niet vol kwam.
De stempelkaart die niet vol kwam.

Zaterdagochtend eindigde voor roeivereniging De IJssel vroegtijdig de deelname aan de Elfsteden Roeimarathon. Tegenslag in het eerste deel van het traject bracht de Kampenaren op achterstand waardoor de tijdlimieten bij de stempelposten een race tegen de klok opleverde. Bij Stavoren, na 120 van de 209 kilometer lange tocht, viel het doek.

De teleurstelling was groot bij het team van De IJssel. Na maanden van voorbereiding kon het roemruchte ‘Elfstedenkruisje’ niet worden opgehaald in Leeuwarden. “We hadden er meer van verwacht” zegt voorzitter en roeier Evert Haverkamp. “Maar we hadden wat pech met de navigatie in de nacht, waardoor een stuk verkeerd werd geroeid, dan moet je weer terug en dat kost tijd. Ook de onervarenheid van dit team speelde een rol. Niemand van ons roeide eerder deze marathon. Daarnaast was de wind spelbreker. Die nam in de ochtend snel toe in kracht, waardoor wij met windkracht 5 het Slotermeer over moesten.”

Ondanks de teleurstelling zijn er voldoende aanknopingspunten voor de deelname in 2016. “Het was goed dat we erbij waren, we hebben veel ervaring opgedaan met deze estafettewedstrijd. Dat nemen we mee naar volgend jaar. We zijn vastberaden om ‘m volgend jaar uit te roeien.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*