Dank aan de dames van Inner Wheel

BBQ aangeboden op Natuurspeelplaats voor financiële bijdrage

Innmer Wheel Natuurspeelplaats KampenDe hoogtijdagen voor barbecuen zijn weer aangebroken. Om dit ook op de Natuurspeelplaats mogelijk te maken, heeft Inner Wheel Kampen een bedrag van duizend Euri geschonken. Toepasselijk kregen de dames van de serviceclub hiervoor een BBQ aangeboden. Tegelijk konden ze dan het resultaat bewonderen evenals de Natuurspeelplaats in zijn geheel. Op de houten zitbank bij de barbecueplaats werd een herdenkingsplaatje bevestigd en onder een stralende zon werd het een gezellig kransje, ditmaal niet met thee maar met een wijntje en een sapje.

Innmer Wheel Natuurspeelplaats KampenIronisch genoeg waren beide nieuwe barbecueplaatsen bezet toen afdeling Kampen van Inner Wheel verwelkomd werd op de Natuurspeelplaats. De barbecueplaatsen waren verhuurd en in gebruik. Daarmee werd  tegelijkertijd aangetoond dat er dankbaar gebruik gemaakt wordt van de nieuwe mogelijkheden op de Natuurspeelplaats. Er werd voor het gezelschap een mobiele BBQ van stal gehaald die in het amfitheater werd geplaatst. Na een welkoms- en dankwoord van Hanjo IJkhout, voorzitter van de stichting die de plaats beheert, werd een blinkend herdenkingsplaatje bevestigd door de presidente, daarbij geassisteerd door Hanjo. Vervolgens werd er gezellig bijgekletst en genoten van drank en spijs.

Inner Wheel is een internationale serviceclub die in 1923 werd opgericht door echtgenotes van de Manchester Rotarians – nauw verbonden aan, maar wel onafhankelijk van, de Rotary waarvan vrouwen tot 1989 geen lid konden worden. Inmiddels zijn er over de hele wereld afdelingen ontstaan die volledig autonoom zijn. Afdeling Kampen werd in 1957 opgericht en kent een goede band met de Lionsclub in Kampen. De initiatiefnemer daarvan is de echtgenoot van de huidige presidente van Inner Wheel Kampen, mw. Zwaan Bos. Enerzijds staat service centraal (bereidheid tot hulp en ondersteuning) en anderzijds onderlinge vriendschap en internationale contacten. In de hartelijke gesprekken bij de BBQ kwam dan ook een deel van de wereld voorbij.

Innmer Wheel Natuurspeelplaats KampenMaandelijks komen de leden van Inner Wheel Kampen bij elkaar en ze voeren inzamelingsacties waardoor jaarlijks aan diverse maatschappelijke doelen donaties kunnen worden gedaan. Zo’n vier jaar geleden kwam Hanjo IJkhout als beheerder van de kinderboerderij in contact met Inner Wheel. Cantecleer kampte met chronisch geldgebrek en IW Kampen schonk daarop in 2011 de opbrengst van een vogelpakkettenactie aan Cantecleer. Nu was Hanjo samen met mede-initiatiefnemer Riki van Dorp namens de Natuurspeelplaats op een vergadering van IW Kampen geweest en de dames waren (en zijn) enthousiast over de Natuurspeelplaats. Zij droegen graag bij aan de realisatie van de barbecueplaatsen. Door deze te verhuren, kan de Natuurspeelplaats inkomsten genereren want het blijft allemaal een niet-commercieel en charitatief gebeuren.

Na gekletst, gedronken, gebakken, gebraad en gesmuld te hebben, vertrokken de leden van IW Kampen langzaamaan weer huiswaarts. Mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de Natuurspeelplaats Riki van Dorp was halverwege de middag aangeschoven onder de stralende zon bij de BBQ in het amfitheater. Samen met Hanjo kreeg hij veel complimenten van de dames. Daarbij bleef het want al vòòr de BBQ, toen de dames zich verzamelden en elkaar begroetten, werd er afgesproken dat er op deze broeierige middag niet gezoend werd.
Innmer Wheel Natuurspeelplaats KampenZie ook:
Website Inner Wheel Nederland
Facebookpagina IW Kampen
Website Natuurspeelplaats Kampen
Facebookpagina Natuurspeelplaats Kampen
Lionsclub Kampen fietst voor haar goede doelen (video)


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*