In de eerste helft was het klasse verschil amper zichtbaar en hielt derdeklasser Oene de schade beperkt tot 0-1. Na rust was DOS duidelijk een maatje te groot en liep de voorsprong snel op. Na negentig minuten stond het scorebord op 0-5.

In het eerste kwartier was het aftasten geblazen en wennen aan de harde wind. Daarna ging de wedstrijd lekker los met kansen over en weer. De eerste serieuze doelpoging was van DOS Kampen. Allan Bakker verraste zijn tegenstander door binnendoor te trekken. Christian van der Worp ging buitenom en kreeg de bal van Allan terug. Vanaf de achterlijn zette hij de bal voor. Bij de tweede paal stond Jochem van Putten vrij. Zijn inzet ging net naast. Een paar minuten later krijgt Oene een dot van een kans om op voorsprong te komen. Opeens staat Jim Schaap oog in oog met Kevin Dijkstra. Het schot van Schaap kan met moeite met de voet door Kevin worden gered. Daarna zijn er weer twee mogelijkheden voor DOS. Jochem ziet zijn doelpoging over gaan en een schot van Allan wordt door keeper Wim Riphagen eenvoudig tegengehouden. Een schot van Nick Schurink belandt in het zijnet. Balverlies van Oene in de 23e minuut levert de geelzwarten een grote kans op. Robin Mulder bediend Allan met een mooie dieptepass. Allan drijft de zestien binnen en heeft de hoek voor het uitkiezen. Hij kiest voor de korte hoek. Keeper Riphagen had hier op gerekend en pareert de bal tot corner. In de 31e minuut moet Oene de score openen. Na een snelle uitval van Oene sprint Jasper Mosterd richting het doel van Kevin. Net op het moment dat hij wil uithalen struikelt hij half over de bal en is de kans verkeken. Een minuut later ligt de bal in het andere doel. DOS verplaatst het spel van rechts naar links. Christian is mee op gekomen en profiteert van de ruimte. Hij speelt de bal strak in op Allan die een meter voor de keeper opduikt en met een fraaie voetbeweging Riphagen uitschakelt, waarna de bal het doel in rolt. Nog voor rust heeft Twan Knul een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn schot wordt door de keeper van Oene gered.

Direct na rust is het wel raak. Een prachtige dieptepass van Erik Rotman wordt door Allan op waarde geschat. Vanaf de achterlijn legt Allan de bal terug op de inkomende William Jansen. William controleert de bal en schiet vervolgens hard in het dak van het doel de tweede goal binnen. Oene blijft het daarna proberen en weet zich via Mosterd, Teeuwen en Schaap ook halve kansen te verschaffen maar het vizier van de spelers staat niet op scherp. In de 58e minuut gaat de wedstrijd in het slot. Een schitterend afstandsschot van dik 35 meter door Robin gaat over doelman Riphagen heen en stuitert heerlijk tegen de touwen in het doel. Een bekeken schot van William in de 70e minuut brengt de score op 0-4. In de slotfase schiet Twan de vijfde treffer in de verre hoek binnen.

Op basis van de tweede helft een eenvoudige en terechte overwinning waar weinig op af te dingen valt. Twee spelers maakten in deze bekerwedstrijd hun debuut in het 1e elftal. In de eindfase van de eerste helft werd Christian met een lichte blessure gewisseld. Voor hem in de plaats kwam Erik van de Wetering. Erik speelde een solide wedstrijd. Ongeveer een kwartier voor tijd mocht Klaas Jan Mulder invallen. Hij kwam in de plaats van Robin en maakte ook een goede indruk.