DOS blijft met klinkende zege op titelkoers

Door Jan de Vries – foto’s Henry Kruithof (DOS)

Na twee uitwedstrijden waarin DOS punten liet liggen heeft het elftal van Edwin Kwakkel en Marcel Post zich uitstekend hersteld. De geelzwarten waren de hele wedstrijd dominant en lieten bij vlagen weer sprankelend voetbal zien. De doelpunten vielen dan ook rijkelijk en met een 0-6 overwinning mocht De Esch niet mopperen.

Uitstekende openingsfase
Onder prachtige weersomstandigheden werd er even na half drie afgetrapt op een hobbelig veld. DOS kwam goed uit de startblokken en ging meteen op zoek naar een snel doelpunt. En die kwam er ook. Frank Jansen mocht een hoekschop nemen nadat een schotpoging van Erik Rotman werd geblokt door een speler van De Esch. Het werd een variant via een korte corner met Allan Bakker. Frank bracht de bal daarna alsnog voor het doel. Maurice Vespignani dook vlak voor de keeper op, maar raakte de bal niet met zijn hoofd. De keeper was wel zodanig verrast dat hij zich volledig verkeek op de bal. Via de handen en het lichaam van de doelman rolde de bal zo het doel in. Even later had Twan Knul na een prima pass van Raymon Beuling een grote kans om DOS al binnen het kwartier op 0-2 te zetten. Twan speelde de bal diep in de zestien iets te ver voor zich uit, waardoor hij niet voor eigen succes kon gaan. Hij moest de bal nu wel breed spelen op Allan, maar de pass was niet accuraat genoeg.

Na twintig minuten liet De Esch zich voor het eerst zien. Een doelpoging van Koen Vehof werd door een DOS been geblokt. Een schot van Rob Teders ging een minuut later net naast. Weer enkele minuten later moest doelman Kevin Dijkstra na een schot van Vehof wel redding brengen. De gevaarlijkste kans was er in de 31e minuut. Vanuit een corner werd de bal bij de eerste paal goed ingekopt, maar ook nu was Kevin attent.

Het laatste kwartier voor rust was DOS weer de bovenliggende partij. Erik schoot de bal vanuit een vrije bal snoeihard tegen de deklat. Vlak voor rust viel de 0-2 alsnog. Een prachtige combinatie over rechts van Frank en Maurice stond aan de basis van de treffer. Frank tekende met een voorzet voor de assist. De bal was perfect op maat voor Twan, die de bal ineens bij de eerste paal kon binnen schieten.

Bakker is back!
DOS kwam scherp uit de kleedkamer en wilde de wedstrijd snel in het slot gooien. Binnen vijf minuten was de klus geklaard. Goed voorbereidend werk van Mark Westerhof, die de bal bezorgde bij Raymon. Vervolgens werd de bal ingespeeld op Twan. Met een breedtepass op Allan leek direct gevaar geweken. Maar schijn bedriegt soms, zo ook nu. Met een fantastisch schot in de verre hoek wist hij doelman Laurens Ensink te passeren. Nog geen minuut later stond Allan, na een prachtige dieptepass van Mark, in vrijwel exact dezelfde scoringspositie. Allan passeerde zijn tegenstander binnen door en opnieuw krulde de bal perfect in de verre hoek binnen. In de 62e minuut kon Allan na een schitterende passeeractie opgaan voor een hattrick, maar hij zag dat Raymon volledig vrij stond voor een leeg doel. De snelle buitenspeler liet zien niet zelfzuchtig te zijn en gunde Raymon zijn doelpunt.

De Esch kwam er in de tweede helft totaal niet meer aan te pas en het elftal van trainer Kris Kempers was helemaal zoek gespeeld door een gretig DOS. Met de nodige overtredingen probeerde men het spel van DOS te ontregelen, waarbij de grenzen werden opgezocht en soms ook werden overschreden. Dit resulteerde in een gele kaart voor invaller Bart Iepma en vijf minuten voor het einde een rode kaart voor aanvoerder Teders. Na een fraaie aanval over rechts via Timo Petersen en Burak Özturk mocht spits Twan de laatste treffer maken.

Zes treffers, vele prachtige aanvallen, geen tegentreffers en geen gele kaarten. Een prima collectieve teamprestatie, die hopelijk een goede basis legt voor de resterende zes competitiewedstrijden. Doordat ook de belangrijkste concurrent Sparta Enschede heeft gewonnen blijft het uiterst spannend in de titelstrijd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*