DOS houdt punt over aan doelpuntenfestival

151

Door Jan de Vries

In een uiterst aantrekkelijk duel vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Er werden verdedigend over en weer nogal wat fouten gemaakt en dat zorgde voor een productieve wedstrijd. Uiteindelijk gaf het scorebord 4-4 aan en nam DOS een terecht punt mee naar Kampen.

DOS domineerde in de eerste tien minuten en dit leidde tot twee keer toe tot een strakke voorzet. Eerst van Tom Diender over rechts en enkele minuten later vanaf links door Twan Knul. Tot een kans kwam het echter niet.

Daarna nam ASC ’62 het initiatief over en de thuisploeg was wel direct effectief. Vanuit een corner nam Stefan Holsappel de bal in een halve volley op de slof. De bal leek gekeerd te worden door keeper Kevin Dijkstra, maar hij kreeg geen controle over de bal, die vervolgens langzaam over de doellijn rolde. Nog geen minuut later was de score al verdubbeld. De immer actieve en daardoor lastig te bespelen Matthijs van Gelder kwam over links door en schoot de bal in de korte hoek onder Kevin door. De geelzwarten waren verre van aangeslagen en gingen opgetogen op zoek naar de aansluitingstreffer. Lang liet dit niet op zich wachten. Een prachtige dieptepass van Maurice Vespignani op Tom werd door de buitenspeler op waarde geschat. Een voorzet op maat landde bij de tweede paal op het hoofd van de inlopende Robin Horstman, die de bal hard tegen de touwen kopte. Lang kon DOS niet genieten van de mooie treffer, want binnen twee minuten lag de bal er aan de andere kant al weer in. Van Gelder draaide eenvoudig weg bij aanvoerder Wim Snippe en schoot vervolgens gedecideerd in de korte hoek binnen. De poelänten stonden binnen twintig minuten tegen een 3-1 achterstand aan te kijken.
Het spel golfde op en neer en ook de kansen bleven komen. Het duurde echter nog tot de 45e minuut voordat DOS scoorde. Een corner van Robin werd door Raymon Beuling hard binnengekopt.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld uiterst attractief. In de 52e minuut was het de goed spelende Maurice die aan de basis stond van de gelijkmaker. Een uitstekende pass op Thijs van der Meulen werd door de buitenspeler in de zestien meter gebracht. Daar stond spits Twan klaar om de bal in één keer in de verre hoek te knallen. Helaas was ook nu het plezier van korte duur. Balverlies op het middenveld bracht ASC’62 weer in balbezit. DOS dacht aan een overtreding en reageerde niet alert genoeg en binnen enkele seconden had Rick van Faassen de score op 4-3 gezet.
DOS toonde opnieuw veel veerkracht en bleef energie in de wedstrijd stoppen om langzij te komen. Vele kansen volgden, de ene aanval nog mooier dan de andere. Vooral in de 72e minuut was de aanval wonderschoon. Direct gespeeld en over vele schijven was het Raymon die zijn schot op de paal zag belanden. Een aanval die een beter lot had verdiend. In de 83e minuut was het wel raak. Wederom vanuit een corner van Robin. De hardwerkende Tom werkte de bal bij de eerste paal handig achter doelman Gerjan Potjes.
Een terechte uitslag in een spectaculair duel. DOS houdt zodoende zicht op de tweede plek en mag volgende week thuis tegen nummer twee op de ranglijst (Enter Vooruit) proberen het gat kleiner te maken.