Drie top 10 plekken voor de atleten van Isala’96 tijdens het NK Atletiek.

isalalogo

Amsterdam – Zaterdag 26 en zondag 27 juli stond in het teken van het NK Atletiek 2014. In het Olympisch stadion in Amsterdam waren Mark Jonker en Gejanne Lussenburg degene die het oranje-blauw van AV Isala’96 moesten verdedigen. Gejanne behaalde succes bij het verspringen en Mark had meer verwacht van zijn debuut op het NK Atletiek speerwerpen.

Alles is mogelijk, maar dat de atleten van AV Isala’96 waarschijnlijk zonder podiumplek huiswaarts keren was wel verwacht. Zo moest Gejanne Lussenburg het opnemen tegen de wereldkampioene en EK finalist Nadine Broersen en Dafne Schippers. Verder werd er tijdens het NK ook nog gestreden om de laatste EK tickets voor het EK Atletiek in Zürich later deze zomer. “Toch blijft het keer op keer een eer en uitdaging om als atlete van een kleine vereniging tussen de (inter-) nationale top atletes te mogen staan” aldus Gejanne.

Gejanne stond in eerste instantie op de reserve lijst, maar kreeg eerder deze week toch de uitnodiging dat ze in actie mocht komen op het NK Atletiek.
Met haar huidige PR van 5.63mtr en als 12e geplaatst ging Gejanne het Olympisch stadion binnen en had in het veld met top atletes waaronder Dafne Schippers niets te verliezen.
Gejanne wist in haar derde poging een afstand van 5.73mtr neer te zetten. Deze afstand was goed voor een finale plaats. Samen met de acht beste verspringers vervolge Gejanne haar wedstrijd. In haar zesde en tevens laatste sprong, sprong ze opnieuw een afstand van 5.72mtr.
De afstand van 5.73mtr was goed voor een nieuw PR en Gejanne behoort met deze afstand ook nog eens tot de zeven beste verspringers van Nederland. Het Goud ging zoals verwacht naar Dafne Schippers die met een glorieuze afstand van 6.78mtr ook nog eens het huidige Nederlandse Record verbrak.

Op zondag kwam Gejanne in actie bij het hoogspringen. Gejanne wist na 2 sprongen een hoogte van 1.65mtr te behalen waarmee ze een negende plek wist te behalen. Wel bleef ze 5 centimeter onder haar persoonlijk record. Alle ogen waren gericht op Nadine Broersen, wereldkampioene meerkamp en Nederlands kampioene hoogspringen. Zij wist met een schitterende sprong over de 1.91mtr te gaan, waarmee ze een nieuw Nederlands Record vestigde.

Mark Jonker beleefde zaterdag zijn debuut op het NK Atletiek. In de maanden vooraf afgaand aan het NK is Mark op vele nationale baanwedstrijden in actie gekomen om zijn ticket voor het NK veilig te stellen. Nooit lukte het Mark Jonker om bij de beste 12 speerwerpers van Nederland te komen, maar afgelopen zaterdag stond hij dan toch echt in een bijna vol Olympisch stadion in Amsterdam voor het NK Atletiek Speerwerpen.

Zijn eerste worp werd ongeldig verklaard, waarna Mark alles op alles moest zetten om terug te komen in de wedstrijd. “Het hoofd koel houden en pieken op het juiste moment” waren de woorden die Mark Jonker net voor zijn tweede poging van zijn trainer te horen kreeg. Met een worp van 59.92mtr werd Mark 10e van Nederland. Zelf was hij niet tevreden over zijn prestaties op het NK “Het ritme ontbrak aan alle kanten” aldus Mark.

Jeroen van Veen heeft de uitnodiging om in het Olympisch stadion nog een keer zijn kunsten te vertonen afgewezen. Een gebroken ruggenwervel twee jaar geleden dwong hem te stoppen met top atletiek. Toch komt Jeroen van Veen mijn zijn tijd op de 110mtr horden nog altijd in aanmerking voor het NK limiet.

Jens Tybout was namens Isala’96 als verenigingsambassadeur in het Olympisch stadion aanwezig voor de aftrap van de campagne voor het Europees Kampioenschap Atletiek 2016 in Amsterdam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*