donderdag, maart 28, 2024

HomeNieuwsDriemaal goud bij topjudo toernooi Almere voor Judoteam IJsselmond

Driemaal goud bij topjudo toernooi Almere voor Judoteam IJsselmond

-

Afgelopen weekend verschenen er in Almere 13 judoka’s op de mat namens Judoteam IJsselmond tijdens een topjudo toernooi in Almere. Aan het toernooi deden 50 verschillende sportscholen uit het hele land mee. De judoka’s van IJsselmond hebben voor een mooie medaille oogst gezorgd. Maar liefst 11 judoka’s wisten een podium plaats te behalen.

Floor Daamen, Lorenzo Piening en Jasper Kalter zijn in hun klasse kampioen geworden. Zilver was er voor Keano de Vries, Raphael Piening, Lou Holterman, Sil Wijnsma, Moos Wijnsma en Maartje Daamen. Brons voor: Xander van Dijk, Steven van Ommen, Floor Daamen Timo Steen en Mats Ederveen.

Ook deden er zaterdag 4 judoka’s van Judoteam IJsselmond op nk- teams tot 18 jaar te Almelo. Vanuit RTC noord-oost werden 3 heren en 3 dames teams samengesteld, Joost Daamen -81kg, Amber Weiland +63kg en Maartje en Floor Daamen, beiden -57kg, kwamen in actie. Beste resultaat was er voor Joost Daamen -81kg. Zijn team verloor verloor nipt met 4-3 om het brons van regerend kampioen Hercules uit Limburg. Voor de dames was er mede door blessure leed minder succes maar ze zijn een mooie ervaring rijker.