woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsDruk bezochte bijeenkomst over inbraakpreventie

Druk bezochte bijeenkomst over inbraakpreventie

-

Gisteravond was er in de Bazuinkerk op de Maten een bijeenkomst over inbraakpreventie. Deze bijeenkomst werd bezocht door ongeveer 200 mensen uit de wijk. “Dit was samen met de bijeenkomst in Onderdijks de drukst bezochte preventie avond“, Aldus Wijkagent Daniel Agema.

Iedereen werd welkom geheten door de voorzitster van de wijkvereniging, waarna wijkagent Agema een presentatie over inbraakpreventie en wat de politie daar aan doet gaf. Doordat de politie, via Twitter, het donkere dagen offensief (DDO) en wijkafsluitingen (controles van iedere auto die de wijk inkomt )promoot , is duidelijk te merken dat er veel aandacht is voor het aantal inbraken in de wijk.

De laatste Jaren is het aantal inbraken al flink gedaald in de wijk de Maten. Dit moet komende Jaren mede door de invoering van Burgernet nog verder gaan dalen. Daarna gaf Dhr. Vreugdenhil een presentatie over hoe de bewoners van de Madrigaal en Aria samen werken om elkaar te helpen bij eventuele inbraken en hoe ze bij afwezigheid elkaars huis in de gaten hielden. Er werd opgeroepen om dit voor de andere delen van de Maten ook te gaan doen. Mochten er mensen zijn, die voor hun gedeelte van de wijk, voortrekker willen zijn, kunnen ze zich melden bij de heer Vreugdenhil.

Na een korte pause vertelde een ex-inbreker, hoe hij bij de stichting preventive terecht was gekomen (jeugd met diefstalletjes, drugsverslaving en daardoor inbraken). In een kort filmpje liet hij zien hoe simpel het is om bij iemand binnen te komen en binnen 5 minuten alles van waarde wist te verzamelen. Een week voor deze bijeenkomst, was hij door de wijk gegaan met een camera. Uit de foto’s die hij liet zien, bleek dat veel mensen erg slordig zijn met het afsluiten van hun woning, als ze niet thuis zijn. Garages die open waren en vol met waardevolle spullen stonden. Fietsen waar het sleuteltje nog in zat, met daaraan ook nog de huissleutel, waardoor het nog makkelijker werd om een huis in te gaan. Kleine raampjes die open stonden, waardoor er een groter raam open gedaan kon worden. Het hengelen, en flipperen werd ook uitgelegd. Ook werd verteld hoe een inbreker een huis in kon komen als de sleutel aan de binnenkant in het slot stak. Door deze zaken blijkt het kinderlijk eenvoudig om een huis binnen te komen. Wat hopelijk de aanwezige mensen de ogen opende. Na een korte vragenronde werd de avond afgesloten. Een (volgens veel bezoekers) zeer interessante avond. gehoopt wordt dat door genoemde preventieve maatregelen, het aantal woninginbraken nog verder zal dalen.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen