zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKamper Kogge weer bijna thuis...

Kamper Kogge weer bijna thuis…

-

Woensdagmorgen om 7.00 uur vertrok de Kamper Kogge vanuit Kampen via de Schellingwoudebrug naar IJmuiden. Via Maassluis en Kats kwam de Kogge zaterdag aan in Middelburg. Hier blijft de De Kamper Kogge drie dagen liggen, om zo belangstellenden daar de kans te geven het schip van binnen en buiten te bekijken tijdens het ‘open schip’.

Na het Pinksterweekend vaart de Kogge door naar Oostende in België. Via Vlissingen gaat het naar Breskens, waar een persploeg aan boord komt die mee vaart naar het maritieme evenement ‘Oostende voor anker’. Van 23 tot en met 26 mei vindt dit evenement plaats met als thema ‘Schepen van de Middeleeuwen’. De Kamper Kogge is als unieke middeleeuws handelsschip speciaal uitgenodigd om dit thema te verbeelden. Natuurlijk zijn er nog veel meer schepen en veel (muzikale) activiteiten.

kogge227 Mei

De Kamper Kogge is in een konvooi meegevaren naar het Franse Duinkerken. Van 30 mei tot en met 2 juni vindt daar een groot maritiem evenement plaats met veel schepen, muziek en animatie. Op sommige schepen kan worden meegevaren op zee. De Kogge is deze dagen geopend voor het publiek.

 

 

 

 

 

BKoqQHsCEAA0t0kZondag 19 mei…

De Kamper Kogge ligt in Middelburg. Dinsdag gaan ze op weg naar Oostende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kogge-20-05-13Maandag 20 mei

De mannen van de Kogge zijn er helemaal klaar voor, De Kamper Kogge gaat morgen via Vlissingen onderweg naar Oostende….

 

 

 

 

 

 

kogge-benedendeksDinsdsdag 21 mei

Ook benedendeks kan het gezellig zijn, “een kijkje in de slaapvertrekken..”

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 22 mei

De bemanning van de Kogge moest vandaag vechten tegen de windkracht 6. Ook liep het schip vandaag waterschade op en  viel de 12 volt stroomvoorziening uit. Er moest dus met de hand water worden gepompt.  Maar alles gaat verder goed…

kogge-OostendeDonderdag 23-05-2013

De Kogge is aangemeerd in Oostende…

Vrijdag 24-05-2013

Volgens de bemanning  is de Kogge een eerste klas publiekstrekker, de mensen staan in rijen te wachten tot ze aan boord mogen komen!

Vervolg Koggetocht naar Oostende en Duinkerken.

Na de geslaagde reünie van mensen met de achternaam Cogghe, Coghe of Cogge hebben we zowel zaterdag als zondag goed tot warm weer gehad.
In 3 dagen tijd hebben we zeker ruim 2500 bezoekers aan boord gehad van de Kamper kogge. Dit kwam onder andere door de publiciteit die de TV stations en radio hebben besteed aan dit evenement en veel opnames en interviews aan boord van de Kogge hebben gemaakt. Er was zelf een cameraman die namens Arabian broadcasting opnames en interviews kwam maken. Maandag was dus een welverdiende rustdag, smiddags zijn we tegen 17.00 uur vertrokken vanuit het Mercatordok naar de buitenhaven zodat we dinsdagochtend vroeg weg konden varen. Dinsdagmorgen vroeg was het geweldig weer, weinig wind en tegen 05.00 uur zijn we vertrokken buitenom naar Duinkerken met hoogwater. Helaas was er te weinig wind om te zeilen en tegen 10.00 uur kwamen we de haven van Duinkerken binnenvaren. Hier door een sluis en 3 bruggen en tegen 12.00 lager we afgemeerd in een mooie haven in het centrum van Duinkerken. De eerste grote schepen liggen al binnen, de volgende schepen zullen o.a. acte de presente geven: Kruzenshtern, Mir, Dar Mlodziezy, Mercedes, le Belem en nog vele grote 2 en 3 masters.
Alom een groot spektakel met veel muziek en entertainment op de wal. Zaterdag middag is er een een scheepsparade waaraan de Kogge zal deelnemen.

 

kogge-oostende2

27-05-2013

De Kogge is een echte trekker in Oostende, al meer dan 2500 mensen zijn aan boord geweest!

Morgen gaat de Kogge op weg naar Duinkerken

De Kamper Kogge is nog steeds zeer in trek bij onze zuiderburen.  De kogge die (als het goed is) momenteel in Duinkerken ligt, was even kort in beeld op de Belgische TV!

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.focus-wtv.tv/video/balans-van-oostende-voor-anker

kogge in beeld

 

 

aankomt suinkerken

31-05-2013 De Kogge komt aan in Duinkerken ….

 

 

 

 

 

 

 

 

kogge-golven

31-05-2013 – De Kamper Kogge komt met volle snelheid en veel golven de haven van Oostende binnenlopen…

 

 

 

 

kogge muziek01-06-2013 Muziek aan boord van de Kamper Kogge in Duinkerken.

Ondanks dat het weer in Duinkerken niet echt meewerkt (..Af en toe regen en bewolkt…) heeft de bemanning van de Kamper kogge een prima dag gehad met veel bezoekers en vooral veel live muziek van allerlei groepjes muzikanten. De grote aantallen bezoekers konden de totale ambiance wel waarderen, en bedankten de Kogge en haar bemanning telkens met met een groot applaus. Vandaag is er een ontvangst geweest van de schippers van de deelnemende schepen in het stadhuis van Duinkerken en kon men getuige zijn van een mooie vlootschouw langs de tall ships in de haven waaraan de Kogge heeft deelgenomen. Morgen is al weer de laatste dag van het evenement.

 

 

02-06-2013 – De kogge is weer op weg naar huis..

De Kamper Kogge is vanavond vanuit Duinkerken vertrokken richting Oostende, om vandaar morgenvroeg naar IJmuiden te varen. De Kogge en haar bemanning hebben veel publiek mogen verwelkomen tijdens haar verblijf bij onze zuiderburen…

Voor wie de terugreis wil volgen.. klik op de volgende link:  Volg de Kogge

03-06-2013 – De Kamper Kogge is gister avond vertrokken vanuit Duinkerken. Tegen 11.45 uur is er afgemeerd in Oostende.

Vanmorgen vroeg om 05.00 uur is de Kogge met haar bemanning weer vertrokken. Vanwege de harde wind en de weersvoorspelling voor de komende dagen (harde noordenwind) is besloten binnendoor naar huis te varen. De Kogge is eind deze middag afgemeerd in Wemeldinge (Zeeland.) Morgen gaat het schip weer verder richting thuishaven…

fotokoggemaassluis05-06-2013 –  De Kamper Kogge is op haar terugreis naar Kampen vanmorgen vertrokken vanuit Maassluis.

Via Hoek van Holland is ze vervolgens via de Noordzee gevaren naar IJmuiden. In Amsterdam wordt er overnacht en morgenochtend vroeg vertrekt men naar de thuishaven Kampen waar het schip tegen 16.00 uur terug word verwacht. Ze zal worden opgewacht door de vrijwilligers van de Koggestichting die elke donderdag hun werkdag hebben op de Koggewerf. Ook onze zeezeilen Henk van de Velde zal hierbij aanwezig zijn. Hij heeft een paar weken met zijn nieuwe schip op de ligplaats van de Kogge gelegen ter voorbereiding op zijn nieuwe avontuur dat volgende week begint. Hij gaat opnieuw naar het hoge noorden.

 

 

Het nieuwe schip van Henk de Velde….

foto-schip Henk de Velde

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen