dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsDuurzame modernisering Pannekoekendijk van start

Duurzame modernisering Pannekoekendijk van start

-

Evert Leideman directeur-bestuurder deltaWonen en Roel Mateboer van Mateboer Bouw B.V. hebben het officiële startsein gegeven voor de duurzame modernisering van 95 woningen in de Schokkerbuurt door gezamenlijk de aannemersovereenkomst te ondertekenen.

De voorbereidingen voor de duurzame modernisering aan Schokkerstraat, Pannekoekendijk, Emmeloordstraat, Middelbuurtstraat, Enserstraat en de Julianastraat zijn inmiddels in volle gang. De woningen worden energiezuinig gemaakt en krijgen daarnaast indien nodig een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Het doel is meer wooncomfort te creëren en lagere energiekosten voor de bewoners. DeltaWonen geeft hiermee prioriteit aan duurzame investeringen.

pannekoekendijk (1)De duurzame modernisering betekent concreet dat de gevels, vloeren en daken opnieuw worden geïsoleerd, waarbij ook de daken, dakgoten, kozijnen én het metselwerk in zijn geheel worden vervangen. Tegelijkertijd wordt alle asbest verwijderd. In huis wordt een cv-ketel aangebracht (indien deze nog niet aanwezig is), wordt mechanische ventilatie geplaatst en worden de woningscheidende binnenmuren geïsoleerd. Sjoerd Quint adjunct directeur bij deltaWonen: ‘Alle eengezinswoningen krijgen na de renovatie energielabel A. Het feit dat de woningen na de renovatie duurzaam en energiezuinig zijn, maken het tot een ontwikkeling waar de betrokken partijen trots op zijn.’ In december is Mateboer Bouw B.V. al gestart met de eerste bouwactiviteiten door te beginnen met een proefwoning aan de Pannekoekendijk 63. Begin 2014 volgen de overige woningen. De modernisering wordt per straat aangepakt, te beginnen met de Schokkerstraat. DeltaWonen en Mateboer Bouw B.V. hopen aan het eind van 2014 klaar te zijn.

Karakteristieke wijk
Bij de duurzame modernisering van de eengezinswoningen wordt rekening gehouden met het karakter van de wijk. De nieuwe gevels en kozijnen zijn ontworpen met een knipoog naar het verleden zoals ze destijds door de Kamper architect Broekema zijn bedacht. Er is bewust gekozen om de woningen te moderniseren en niet voor nieuwbouw te gaan om het karakter van de wijk te behouden. Daarnaast zijn er straks weer woningen beschikbaar voor de woningmarkt. De bewonerswensen zijn meegenomen in de algehele plannen. In januari krijgen de bewoners de kans om alvast een kijkje te nemen in de proefwoning.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen