Duurzame oversteek Ganzendiep

Kleemanspontje voorzien van zonnepanelen

Vanaf 2 april, de start van het nieuwe fietsseizoen, kun je weer met het Kleemanspontje het Ganzendiep oversteken. Niet meer met een handmatig aangedreven ketting maar elektrisch.

In de winterperiode is het Kleemanspontje namelijk voorzien van zonnepanelen, waarmee het elektrisch wordt aangedreven. Met een eenvoudig bedieningspaneel kan het Ganzendiep worden overgestoken.

In het nieuwe fietsseizoen kunnen fietsers dus gebruikmaken van een verduurzaamd en gebruiksvriendelijk pontje!

IMG_0027

Het Kleemanspontje werd eerder aangedreven met een ketting, waarbij de overtocht van het pontje handmatig moest worden aangezwengeld. Dit was een lastige en inspannende bezigheid. Dit euvel is opgepakt door de Vereniging Streekbelangen Kampereiland, die gekeken heeft naar mogelijkheden om het Kleemanspontje duurzaam en gebruiksvriendelijk te maken.

fietsroute ganzendiep - mandjeswaard
In het Nationaal Landschap IJsseldelta zijn in de afgelopen jaren fietspaden aangelegd en verbeterd. Er zijn diverse fietsroutes beschikbaar. Het Kleemanspontje vormt een belangrijke schakel in de fietsverbinding tussen het Kampereiland en de Mandjeswaard over het Ganzendiep. Door het gebruiksvriendelijke pontje is de fietsroute op het Kampereiland en de Mandjeswaard aantrekkelijker geworden. De beleving van het Nationaal Landschap IJsseldelta krijgt daarmee een extra impuls.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*