Een leven zonder pijn.

Marleen

Marleen, 22 jaar en groot fan van Reflex volleybal, heeft op haar 14e, haar rug gebroken bij het trampolinespringen. Haar leven bestaat sinds het ongeluk uit chronische pijn. De noodzakelijke pijnbehandeling waardoor ze pijnvrij kan zijn kost €1000,- en wordt door de verzekering niet vergoed.

Marleen, heeft van haar 7e tot haar 14e internationaal geturnd en trampoline gesprongen. Tijdens een trampoline springtraining is zij op 14 jarige leeftijd niet gevangen door haar trainster. Het gevolg van deze val is dat haar lage rug wervels (lumbaal 2-5) zijn gebroken en dat de laagste lumbale wervel (L5) van het heiligbeen (promotorium) is geschoven. Na diverse operaties is Marleen in een rolstoel beland. Een lang medisch- en revalidatie traject hebben er voor gezorgd dat zij op 18 jarige leeftijd uit de rolstoel is gekomen. Marleen leeft sinds de laatste operatie met chronische pijn aan haar rug. Dit wordt door Marleen beschreven als ‘het gevoel, dat bij alles wat ik doe, het voelt of iemand met een mes in mijn rug steekt’.

MarleenMarleen is een vrolijke meid met een zeer sterke persoonlijkheid, meerdere porties gezonde vechtlust en grote wil om alles uit haar leven te halen. Dit blijkt uit het feit dat ze in haar ziekenhuis en revalidatie periode, liggend in bed, haar HAVO heeft doorlopen en met goed resultaat heeft afgerond. Door de vele onderzoeken en alles wat Marleen heeft meegemaakt in het ziekenhuis is zij geïnspireerd geraakt in de medische beeldvorming (CT, MRI, Echo en het maken van Röntgenfoto’s). In September 2012 is Marleen gestart met de HBO opleiding voor Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken. Momenteel zit Marleen in de afrondingsfase van haar studie en is druk bezig met het schrijven van haar scriptie (Nog altijd met de hevige pijnen). Marleen heeft het streven om door te leren voor radioloog maar kan dit niet met deze pijn.

Het pijncentrum van de ISALA klinieken te Zwolle gaat bij Marleen meerdere lage-rugzenuwen doorbranden. Na afloop van deze behandeling kan Marleen zo goed als pijnvrij verder met haar leven. Deze aanname wordt bevestigd door het simulatie-onderzoek uitgevoerd op 16 Maart 2016. In dit onderzoek zijn meerdere zenuwen gedurende één uur platgelegd.

Marleen heeft door het ongeluk nooit kunnen werken en daarom niet kunnen sparen. De zorgverzekering vergoed haar pijnbehandeling niet. Sjoerd Seuters (een goede vriend van Marleen) wil daarom via een crowdfundingsactie proberen om het benodigde bedrag van €1000,- bij elkaar te verzamelen. “Alle kleine beetjes helpen daarbij. Aangezien weldoeners anoniem blijven wil ik iedereen die een bijdrage levert om deze behandeling mogelijk te maken en/of mijn crowdfunding via sociale media deelt, alvast ontzettend bedanken!!”

Marleen ook steunen? neem een HIER kijkje op de actiepagina