woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsEen succesvol weekend en allemaal weer een ervaring rijker voor AV Isala...

Een succesvol weekend en allemaal weer een ervaring rijker voor AV Isala leden. 2x Brons voor Lars Hansman

-

ln het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september vonden de nationale C-spelen plaats in Amsterdam. De C-spelen zijn officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor de atleten onder 16 jaar. Namens AV Isala’96 kwamen er 7 atleten in actie. Bij de meiden kwamen Anouk Wichers, Brecht vd Haar, Valerie van Laar in actie en bij de jongens Koen Endeman, Lars Hansman, Noud Kanis en William Veenendaal.

Brons voor Lars op zaterdag
Op zaterdag mocht William het spits afbijten op de 100mh. Nog geen jaar lid en zaterdag was al zijn 1e NK. Na 4 keer opnieuw in het startblok zitten ging zijn serie dan eindelijk van start. Met een tijd van 17.63 sec bleef hij net boven zijn PR en dit was goed voor de 35e plaats. Een mooie ervaring rijker!

Brecht kwam in actie bij het verspringen. In de trainingen sprong ze voorbij haar PR. Helaas ging de wedstrijd wat minder dan gehoopt en sprong ze een afstand van 4.26 m net iets onder haar PR.

Op de 800m stond Valerie aan de start. Na een paar weken vakantie was de 800m wel zwaar. Met een tijd van 2.40.58 min bleef ze net boven haar PR. Deze tijd was goed voor de 44e plaats.

Koen startte zijn wedstrijd met 300m. Zijn doel was een PR lopen en dat is gelukt! Met een tijd 42.13 sec liep hij naar de 31e plaats. Later op de dag kwam Koen ook in actie bij de kwalificatie voor het hoogspringen. Met een hoogte van 1.60m haalde hij net de finale niet.

Lars begon zijn wedstrijd met het hinkstapspringen. Vooraf stond hij als 3e geplaatst maar 4 jongens hadden PR’s die dicht bij elkaar lagen. Een zeer spannende wedstrijd waar las van plek van 4 naar 2 naar 3 enz ging. In zijn 5e poging sprong hij een dik PR van 12.13m en dit was uiteindelijk goed voor de bronzen medaille!

Na de bronzen medaille was het zaak voor Lars dat hij de 1.69m ging springen bij het hoogspringen. Dit is de kwalificatie-eis voor de finale die op zondag plaats vond. Met een PR van 1.85m sprong bij ruim over deze hoogte en met één sprong was hij door naar de finale op zondag.

Opnieuw brons voor Lars op zondag
Anouk mocht op zondag het spits afbijten op de 80mh. Het doel van Anouk was om een nieuw PR te gaan lopen. Haar PR stond op 14.84 sec en die verpulverde ze naar 14.37 sec! In een groot deelnemersveld werd ze 39e.

Noud begin de zondag met het verspringen. Met 4.38m springt hij net geen nieuw PR en was hij niet helemaal tevreden. Twee uur later mocht hij van start op de 800m. Zijn doel was om zijn PR van 2.28.94 min te verbeteren. Hij ging vanaf de start goed mee met de voorste jongens en in de laatste ronde blijf hij hij de snelle jongens. En dat PR werd verpulverd!! Met 4,5 sec wist hij zijn PR te verbeteren naar een snelle 2.24.40min!

Voor Lars stond na de bronzen medaille van zaterdag de finale van het hoogspringen op het programma. En de finale was van zeer hoogniveau! De 1.84m werd door maar liefst 5 jongens gesprongen. Op de 1.87m haalde Lars in zijn tweede poging deze hoogte. Uiteindelijk gingen we drie jongens over deze hoogte en een medaille was zeker. Uiteindelijk haalde Lars net de 1.90m niet en ging hij met een nieuw kamper record en het brons naar huis!

Aan het eind van de dag kwamen Koen, Lars, Noud en William nog in actie op de 4x100m estafette. Met een tijd van 51.68 sec zijn ze 8e van Nederland geworden.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen