Eerste ei gelegd ooievaars Wilsum

In Wilsum kan de vlag weer uit. Het ooievaarspaar wat op het nest (en voor de camera die vorig jaar werd geïnstalleerd) is neergestreken heeft zijn eerste ei geproduceerd. Vrijdagavond werd omstreeks 23:30 onder het toeziend oog van de camera het eerste ei gelegd.

Doorgaans is het eerste kuiken wat uit het ei komt meteen de sterkste en heeft deze dus meer overlevingskans. Vorig jaar werden er 4 eieren gelegd. Uiteindelijk heeft maar één jong het gered, één ei kwam niet uit, en twee andere jongen werden door de ouders het nest uitgewerkt. In principe kunnen ooievaars 3-4 jongen grootbrengen mits er voldoende voedsel voorhanden is.

Op dit moment kan alleen met zekerheid gezegd worden dat dat het mannetje wat neergestreken is dezelfde is als die van vorig jaar. Het vrouwtje is nog niet helemaal zeker. Het vorige broedseizoen al kon men meegenieten van de avonturen van het ooievaarspaar en hun jongen. Op het nest (wat gesitueerd is pal tegenover cafe IJsselzicht) werd een camera gemonteerd zodat het mogelijk was van dichtbij een kijkje te nemen in de ooievaarswereld.

 

Volg de ooievaars live via deze link – http://www.wilsum.info/webcam.html