Eerste paaltjes voor Binnenplezier geslagen.

Op maandagochtend werden door 13 kinderen van de verschillende lagere scholen uit Kampen de eerste paaltjes geslagen voor de bouw van een nieuw speelpaleis in Kampen.

Binnenplezier wordt het nieuwste project van het ondernemersechtpaar Pieter en Elsje Boone. Zij exploiteren nu al het lunchcafé lifestylewinkel en dagbesteding “het Posthuus” aan de Oudestraat (Koeplein) in Kampen. Daarnaast exploiteren zij de minicamping en feestlocatie “de Revehof”, net buiten Kampen in de Flevopolder.
Een indoor speelpaleis is een voorziening die in Kampen nog ontbreekt, en in dat gat in de markt heeft het echtpaar Boone geïnspireerd. Een voorziening als deze moet in een stad als Kampen toch zeker in een behoefte voorzien. Binnenplezier gaat plezier bieden aan de allerkleinste tot en met de iets grotere kinderen. De hal krijgt een hoek voor de allerkleinsten, en daarnaast een gedeelte, met bijvoorbeeld trampolines voor de grotere kinderen. Daarnaast komt er een groot horecaplein waar men een hapje en drankje kan nuttigen.
Dochter Suzanne Holtland-Boone en schoondochter Inge Boone-van der Spek gaan Binnenplezier exploiteren. Beide dames, zelf moeder van jonge kinderen, hebben er al zin in. Suzanne werkt nu nog, administratief, voor het Posthuus, en Inge is actief in de gehandicaptenzorg.

Hiermee ligt er meteen een link naar het nieuw te bouwen speelpaleis. Het gebouw moet natuurlijk inclusief toegankelijk zijn met speeltoestellen die ook aan minder validen speelplezier kunnen bieden, plezier voor alle kinderen dus!
Het openingswoord ter inleiding van het slaan van de eerste paaltjes werd gedaan door wethouder Geert Meijering. Een voorziening die er nog niet is in Kampen en een mooie invulling op deze locatie die na de bouw compleet is ingevuld.
Binnenplezier zal worden gebouwd door Weever Bouw. Binnen de bouw komt er ook plaats voor een nieuwe showroom van Vloerloods.nl. Dit bedrijf dat vloeren levert in heel Nederland gaat hiermee de verkoopruimte en -capaciteit flink uitbreiden. Mensen die straks onze showroom bezoeken kunnen er meteen een dagje uit van maken en de “buren” bezoeken aldus de eigenaren van Vloerloods.
Na het slaan van de paaltjes ging heibedrijf van Dieren nog even voor “het echie” en sloeg de eerste paal met daverende klappen in de grond. Voor kinderen en genodigden was de Feestmeesters ingehuurd voor een lekker pakje fris, kopje koffie en gebakje. Daarmee was het feest compleet.
De Kamper kinderen zullen nog even geduld moeten hebben. Volgend voorjaar hoopt Binnenplezier de deuren te openen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*