HartVoorBurkina

Eerste Pinkster-springconcours Delta Ruiters

Foto van auteur

Door Rudi Last

Pinkstermaandag was het een gezellige boel aan de Plasweg bij de Deltamanege. Daar werd het eerste Pinkster-springconcours georganiseerd. Met springkussen en gerookte paling en zalm, maar ook ijs en patat werd er door vele springruiters een parcours afgelegd.

Er gingen ook Deltaruiters van start. In het 1.00 m parcours werd Hanna Keizer 2e met de stoere schimmel Coldplay Z. Samen sprongen zij een foutloos parcours met 82,5 stijlpunt.

Er waren meerdere prijzen te verdelen in de grote groep starters. Babet van de Rijdt sprong met Ottens ook een prima foutloos rondje die beloond werd met 79,5 stijlpunten en een 7e prijs.

Op de voet gevolgd voor de 8e prijs door Kim Spronk met Mystery. Zij waren goed voor 77,5 stijlpunt.

De prijzenrij werd afgesloten door Anouk Lorist en haar paard Mirage. Zij werden 11e met 75,5 stijlpunten.

In de 1.10m reed Tatum Stijf een sterk rondje met Minko L. Deze combinatie werd 4 in het 2fasen parcours. De eerste 6 hindernissen waren zij zonder fouten door. De laatste hindernissen deden zij in een mooie snelle tijd van 32,98 seconden.
Kim Spronk sprong ook nog een rondje met haar andere paard Christien. Zij startten in het 1.20 m parcours waar ook de regel van het 2fasen parcours gelden. Door de eerste helft foutloos door te komen ging de tweede helft van het parcours voor de prijzen en dan geldt de tijd. In 33,36 seconden kwamen Kim Spronk en Christien over de finish en dat leverde hen een 4e prijs op.

Deze week werd er ook in Zwolle op meerdere dagen de Zwolse Ruiterdagen georganiseerd voor de dressuurruiters. Zowel de paarden- en ponyruiters konden- hun beste dressuurbeentje tonen door er van start te gaan.
Zondag was een rustige start-dag met een mooi warm schijnend zonnetje. Sophie Riezebos startte er met Mulan in de Z1 en behaalden bij hun tweede proef een eerste prijs.
In de zon startte ook Annemiek Vinke met haar Lexy. Zij reden één proef in de klasse Z2. Dit was het ritje wel waard, want zij gingen ook met de eerste prijs vandoor die goed was voor 219 punten.

Annemiek Vinke met Lexy,

Verslag Jantien Westendorp

Gerelateerde Berichten